Ik word hier altijd een beetje verdrietig van…..
Straf kan angst, stress en zelfs agressie veroorzaken bij katten. Eigenaren bestraffen vaak normaal kattengedrag zoals nagels scherpen, klimmen en klauteren of hoog zitten omdat de kat dat doet op een plek die wij niet OK vinden. Je kat begrijpt dat niet en stopt ermee op het moment dat jij dreigend voor hem staat . Wat er gebeurt tijdens je afwezigheid moet je maar afwachten tenzij je de katten uit de ruimte weert, maar daarvoor heb je toch geen kat in huis genomen als gezelschap? Stop daarom met:
️-de plantenspuit
️-pijnlijke nekvel grepen
️-schreeuwen en schelden
-️achtervolgen of je kat in de hoek drijven met wilde gebaren
️-ieder ander geweld

Zorg liever voor een alternatief waar de kat zich wel op uit mag leven in de buurt van de ongewenste plek en zet klimpalen of wanden, stevige krabgelegenheden, uitkijkposten etc. neer en moedig je kat aan hier gebruik van te maken en beloon je kat meteen wanneer ze dat doet!

Scherm tegelijkertijd de ongewenste plekken af op een kat vriendelijke manier met dozen, plexiglas, plaids, etc. Zet bijv. een stevige krabton tegen de bank.

Wanneer deze 3 adviezen combineert kom je verder dan met dreigen en heel belangrijk, je kat blijft je graag zien.

Liever een plan op maat met begeleiding voor jouw kat en jullie situatie? Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden via het formulier op de website. 

Lieve groet 

Anja