Kattengedragstherapie

Een huis zonder dieren is geen thuis wat mij betreft. Er gaat toch niets boven de warmte en gezelligheid van een spinnende theemuts als maatje? En er is toch niets leuker dan het zien van een spelende kat die helemaal opgaat in zijn spel met zijn rare sprongen? Helaas  kunnen onze harige diva’s ons soms ook tot wanhoop drijven door onzindelijkheid of sproeien. Soms kan je ze wel achter het behang plakken; terwijl je stapeldol op ze bent en je ze voor geen goud zou willen missen… maar diep in je hart wil je toch een keurige kat?

Herken je dit?

Je komt thuis na een lange dag werken en zodra je binnenstapt ruik je pies op de deurmat of je stapt bijna in een geurig drol die als presentje is achter gelaten op het woonkamerkleed. Voordat jij je jas en schoenen uittrekt om daarna lekker op de bank ploffen met een kop koffie of thee, moet je eerst op zoek naar een keukenrol, een doekje en een emmer sop. Je kat drentelt miauwend om je heen om aandacht terwijl jij zijn smeerboel opruimt. Jouw prinsje is zich van geen kwaad bewust en alleen maar blij dat je weer thuis bent. Maar jij hebt het even gehad met jouw lieve dier en negeert hem terwijl je druk in de weer bent om alles weer fris en schoon te krijgen. Jij wil alleen maar even rust en wat te drinken om even bij te komen van een hectische dag. En in je hart ben je blij dat er niemand getuige is geweest van deze onhygiënische toestand en vraagt je bezorgd af hoe het allemaal moet als je op vakantie gaat.  De volgende ochtend merk je dat er op de bank is geplast en begint het hele schoonmaak ritueel weer opnieuw, nog voor jouw dag goed en wel begonnen is. Je bent stapelgek op je harige maatje en hebt al van alles geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. Jouw kleine diva drijft je op deze manier langzaam tot wanhoop en bederft het plezier in het hebben van een dier.

Stel je nu eens voor dat het zo zou gaan:

Je steekt de sleutel in het slot en komt thuis na een lange dag hard werken. Er komt bezoek mee naar huis en jullie gaan gezellig samen koken.  De voordeur zwaait open jouw keurige kat rent naar de voordeur om jullie enthousiast te begroeten, al spinnend en kopjes gevend.  Je huis ziet er nog precies zou uit zoals je het vanmorgen hebt achtergelaten.  Netjes, opgeruimd en fris. Geen geurige verrassingen her en der verspreid door het huis maar alles netjes in de bak. De enige manier waarop jouw kat zijn geurtje afgeeft is d.m.v. het geven van kopjes tegen je benen. Jullie trekken jas en schoenen uit en schenken rustig iets te drinken in.  De avond kan ontspannen beginnen en je harige diva gedraagt zich voorbeeldig.

Waar wacht je nog op?

Jij kunt dit scenario en dit leven voor jezelf scheppen. Net als ikzelf en anderen voor jou. Ik kan je helpen met het “Keurige Kat” traject. En je hoeft het niet alleen te doen, want ik help je. Met een gedegen onderzoek naar de motivatie van jouw kat en een katvriendelijk behandelplan op maat incl. een stappenplan gemaakt voor jouw unieke situatie. Drie maanden lang houd ik een vinger aan de pols, dus je staat er nooit alleen voor en is het gedonder met jouw kat snel verleden tijd. Ik vind het jammer dat sommige eigenaren het beste met hun dier denken voor te hebben, terwijl ze allerlei goed bedoelde adviezen van mensen die er verstand van denken te hebben, opvolgen. Helaas blijft het resultaat vaak uit, anders waren de problemen opgelost of was het probleemgedrag sterk verminderd.

Ik nodig je uit:

Om contact met mij op te nemen via telefoonnummer 06 30815872 of via 2kattengedrag@gmail.com of het formulier op deze website, om te zien wat ik voor jou kan betekenen. Ik ben een Rotterdamse; ik waardeer het als je eerlijk tegen mij bent zodat ik je een eerlijke prognose en goed advies kan geven, toegespitst op jouw situatie.  Ik ben ook van de opgestroopte mouwen;-) dus je kan na het consult meteen aan de slag. Kattengedragstherapie is een vak; iedere situatie en motivatie verschilt per kat; daarom helpen algemene adviezen vaak niet. Ik heb begrip voor eigenaar en kat en we komen altijd tot een oplossing.  Er wordt vaak over mij gezegd dat ik zelf een kat ben 😉; dus geheimen hebben onze diva’s niet meer voor mij! Mijn consulten worden door eigenaren als zeer verhelderend ervaren, zelfs door bedreven kattenliefhebbers.

Na onze samenwerking:

-Weet je waarom jouw kat het ongewenste gedrag vertoont

-Weet je precies welke stappen je moet volgen om tot resultaat te komen en je krijgt inzicht in de leerprincipes

-Is jouw huis weer toonbaar, fris, schoon en hygiënisch

-Hoef je niet meer op te letten waar je loopt en sta je nooit meer in verrassingen

-Durf je met een gerust hart visite uit te nodigen en hoef jij je niet meer te schamen

-Kun je van je welverdiende vakantie genieten en durf je een oppas aan huis te vragen

-Weet jij precies wat er omgaat in je kat en kun je inspelen op verschillende situaties

-Weet je wat er nodig is om jouw kat gelukkig te maken

-Begrijp jij de lichaamstaal van je kat

-Zit jouw kat weer in lekker zijn vel

-Kun jij het gedrag van jouw kat beïnvloeden op  een katvriendelijke manier

-Is de band met jouw kat verstevigd en heb je weer plezier in je dier

Investering:

Jouw investering in het “Keurige Kat traject” bestaat in de eerste plaats uit inzet en tijd en misschien een bezoekje aan je dierenarts voor een urinetest in het geval je kat niet sproeit maar onzindelijk is. Ik ben geen “kattenfluisteraar” dus ik mail je  jouw persoonlijke behandelplan een paar dagen na het huisbezoek, om er thuis mee aan de slag te gaan. Daarnaast is er ook een financiële investering van  € 150. Reiskosten van € 0,19 per gereden km vanaf postcode 2906 volgens de ANWB routeplanner komen daar nog bij.  Dit is inclusief:

  1. Bestudering van een uitgebreide vragenlijst
  2. Een huisbezoek van 2 uur om de kat te observeren, de leefomgeving in kaart te brengen, aanvullende vragen te stellen en al jouw vragen te beantwoorden
  3. Beoordeling/analyse van het gedrag
  4. Uitgebreid persoonlijk behandelplan per e-mail toegespitst op jouw katten en jouw situatie
  5. Eventueel een kort verslag voor de dierenarts
  6. 3 maanden coaching per e-mail of telefoon
  7. Eventuele aanpassing van het therapieplan m.b.t. de originele hulpvraag
  8. Mogelijkheid tot lenen van voerpuzzels ter voorkoming van een miskoop
  9. Evaluatieformulier aan het einde van het traject

Wil jij dat jouw kat zich weer keurig gedraagt en alles netjes in de bak deponeert zodat jouw huis weer schoon en fris is ? Ben jij bereid om je (samen met mij) de komende weken hiervoor in te zetten, zodat je binnen 2 maanden weer een keurige kat hebt?  Maak dan nu een afspraak op tel: 06 30815872.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe sneller het is opgelost.