Kattengedragstherapie

Je bent stapeldol op je kat en je zou haar voor geen goud willen missen….. maar soms kan je haar wel achter het behang plakken! Je wordt wanhopig van haar pijnlijke aanvallen of die nare onzindelijkheid.  Je hebt van alles geprobeerd maar helaas zonder resultaat.  Gelukkig kan ik je helpen met het oplossen van al het ongewenste kattengedrag in huis: van Agressie tot Sproeien, zodat ook jij weer snel een keurige kat in huis hebt en je nooit meer voor verrassingen staat.

Herken je dit?

Je komt thuis na een lange dag werken en zodra je binnenstapt ruik je pies op de deurmat of je stapt bijna in een geurig drol die als presentje is achter gelaten op het woonkamerkleed. Voordat jij je jas en schoenen uittrekt om daarna lekker op de bank ploffen met een kop koffie of thee, moet je eerst op zoek naar een keukenrol, een doekje en een emmer sop. Je kat drentelt miauwend om je heen om aandacht terwijl jij zijn smeerboel opruimt. Jouw prinsje is zich van geen kwaad bewust en alleen maar blij dat je weer thuis bent. Maar jij hebt het even gehad met jouw lieve dier en negeert hem terwijl je druk in de weer bent om alles weer fris en schoon te krijgen. Jij wil alleen maar even rust en wat te drinken om even bij te komen van een hectische dag. En in je hart ben je blij dat er niemand getuige is geweest van deze onhygiënische toestand en vraagt je bezorgd af hoe het allemaal moet als je op vakantie gaat.  De volgende ochtend merk je dat er op de bank is geplast en begint het hele schoonmaak ritueel weer opnieuw, nog voor jouw dag goed en wel begonnen is. Je bent stapelgek op je harige maatje en hebt al van alles geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. Jouw kleine diva drijft je op deze manier langzaam tot wanhoop en bederft het plezier in het hebben van een dier.

Stel je nu eens voor dat het zo zou gaan:

Je steekt de sleutel in het slot en komt thuis na een lange dag hard werken. Er komt bezoek mee naar huis en jullie gaan gezellig samen koken.  De voordeur zwaait open jouw keurige kat rent naar de voordeur om jullie enthousiast te begroeten, al spinnend en kopjes gevend.  Je huis ziet er nog precies zou uit zoals je het vanmorgen hebt achtergelaten.  Netjes, opgeruimd en fris. Geen geurige verrassingen her en der verspreid door het huis maar alles netjes in de bak. De enige manier waarop jouw kat zijn geurtje afgeeft is d.m.v. het geven van kopjes tegen je benen. Jullie trekken jas en schoenen uit en schenken rustig iets te drinken in.  De avond kan ontspannen beginnen en je harige diva gedraagt zich voorbeeldig.

Waar wacht je nog op?

Jij kunt dit scenario en dit leven voor jezelf scheppen. Net als ikzelf en anderen voor jou. Ik kan je helpen met het “Keurige Kat” traject. En je hoeft het niet alleen te doen, want ik help je. Met een gedegen onderzoek naar de motivatie van jouw kat en een katvriendelijk behandelplan op maat incl. een stappenplan gemaakt voor jouw unieke situatie. Drie maanden lang houd ik een vinger aan de pols, dus je staat er nooit alleen voor en is het gedonder met jouw kat snel verleden tijd. Ik vind het jammer dat sommige eigenaren het beste met hun dier denken voor te hebben, terwijl ze allerlei goed bedoelde adviezen van mensen die er verstand van denken te hebben, opvolgen. Helaas blijft het resultaat vaak uit, anders waren de problemen opgelost of was het probleemgedrag sterk verminderd.

Ik nodig je uit:

Om contact met mij op te nemen via de livechat of  telefoonnr: 06 30815872 om te zien wat ik voor jou kan betekenen. Ik ben een Rotterdamse; ik waardeer het als je eerlijk tegen mij bent zodat ik je een eerlijke prognose en goed advies kan geven, toegespitst op jouw situatie.  Ik ben ook van de opgestroopte mouwen;-) direct na het huisconsult kan je meteen met mijn tips aan de slag. Kattengedragstherapie is een vak; iedere situatie en motivatie verschilt per kat; daarom helpen algemene adviezen vaak niet. Ik heb begrip voor eigenaar en kat en we komen altijd tot een oplossing.  Er wordt vaak over mij gezegd dat ik zelf een kat ben 😉; dus geheimen hebben onze diva’s niet meer voor mij! Mijn consulten worden door eigenaren als zeer verhelderend ervaren. Zelfs door bedreven kattenliefhebbers; ik geef uitleg aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Na onze samenwerking:

-Weet je waarom jouw kat het ongewenste gedrag vertoont

-Weet je precies welke stappen je moet volgen om tot resultaat te komen en je krijgt inzicht in de leerprincipes

-Is jouw huis weer toonbaar, fris, schoon en hygiënisch

-Hoef je niet meer op te letten waar je loopt en sta je nooit meer in verrassingen

-Durf je met een gerust hart visite uit te nodigen en hoef jij je niet meer te schamen

-Kun je van je welverdiende vakantie genieten en durf je een oppas aan huis te vragen

-Weet jij precies wat er omgaat in je kat en kun je inspelen op verschillende situaties

-Weet je wat er nodig is om jouw kat gelukkig te maken

-Begrijp jij de lichaamstaal van je kat

-Zit jouw kat weer in lekker zijn vel

-Kun jij het gedrag van jouw kat beïnvloeden op  een katvriendelijke manier

-Is de band met jouw kat verstevigd en heb je weer plezier in je dier

Investering:

Jouw investering in het “Keurige Kat traject” bestaat in de eerste plaats uit inzet en tijd en wellicht een bezoekje aan je dierenarts voor een urinetest of een lichamelijke check-up, dat wordt individueel beoordeeld. Door lichamelijke pijn of ongemak kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken😉, sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien.  Ik ben geen “kattenfluisteraar” dus ik mail je  jouw persoonlijke behandelplan een paar dagen na het huisbezoek, om er thuis mee aan de slag te gaan. Daarnaast is er ook een financiële investering van  € 150,– all-in (inclusief B.T.W. en inclusief reiskosten tot 25 km vanaf postcode 2906), je komt dus nooit voor verrassingen te staan!  Bij een complexe casus of bij meerdere gedragsproblemen in een multi-kat huishouden geldt een toeslag van 15%.

Inclusief:

  1. Bestudering van een uitgebreide vragenlijst
  2. Een huisbezoek van onbepaalde duur om de kat(ten) te observeren, de leefomgeving in kaart te brengen, aanvullende vragen te stellen en al jouw vragen te beantwoorden
  3. Adviezen en tips tijdens het huisconsult zodat je meteen aan de slag kan
  4. Beoordeling/analyse van het probleemgedrag van jouw kat(ten)
  5. Binnen 2 werkdagen een uitgebreid persoonlijk behandelplan toegespitst op jouw katten en jouw situatie
  6. Samenvatting van het verslag in de vorm van een beknopt stappenplan
  7. Indien gewenst een kort verslag voor de dierenarts
  8. 3 telefonische contact momenten om de voortgang te evalueren
  9. 3 maanden lang de mogelijkheid om te overleggen met mij en vragen te stellen per e-mail
  10. Eventuele aanpassing van het therapieplan m.b.t. de originele hulpvraag
  11. Mogelijkheid tot lenen van voerpuzzels ter voorkoming van een miskoop
  12. Evaluatieformulier aan het einde van het traject

Wil jij dat jouw kat zich weer keurig gedraagt en alles netjes in de bak deponeert zodat jouw huis weer schoon en fris is ? Ben jij bereid om je (samen met mij) de komende weken hiervoor in te zetten, zodat je binnenkort weer een keurige kat hebt?  Maak dan nu een afspraak op tel: 06 30815872 of mail naar 2kattengedrag@gmail.com

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe sneller het is opgelost.

Nog vragen? Stel je vraag via de livechat of laat je telefoonnummer achter.