Leuke Kat Traject

 voor het oplossen van ongewenst gedrag

Natuurlijk ga je door het vuur voor je kattenkind; maar helaas is het anders gelopen dan je voor ogen had toen je glunderend thuis kwam met je maatje.  Herken je dit?

  • Je wordt vroeg wakker wanneer je kat van het bed ploft en je luistert gespannen of je hem hoort graven in de kattenbak want je bent bang dat je kat weer stilletjes op de deurmat plast en jouw frustratie begint langzaam op te lopen.
  • Je kat zit al weken verstopt op zolder en wat je ook probeert het lukt niet om haar naar je toe te lokken. Ze zou allang gewend moeten zijn. Je maakt je zorgen en wil haar graag gelukkig zien.
  • Je katten eisen steeds je aandacht op met hun geklier; je voelt je er niet comfortabel bij omdat je steeds moet ingrijpen. Terwijl de vlokken vacht in het rond vliegen zit jij met je handen in het haar.
  • Je tijgertje hangt je armen en je voeten; of hij is dominant en agressief;  zelfs je visite valt hij lastig. Je bent bang dat het vandaag of morgen escaleert en er  niemand meer wil komen, wat komt er dan van je maatje terecht?

Maar het kan ook anders; het kan weer leuk worden met elkaar! Want hoe zou het zijn als:

je nieuwe vriendje je gaat vertrouwen en minder bang is en zelfs durft te spelen voor de bank en  misschien wel kopstootjes komt geven?

-jij weer plezier hebt in je dier(en) omdat het probleem is opgelost of weer leefbaar is geworden?

–je kat de kattenbak weer gebruikt omdat ze lekker in haar vel zit en jij niet meer in de weer hoeft met een emmer sop maar gewoon de bak kan verschonen?

-je katten elkaar met rust laten in huis en jij weer rustig een boek kan lezen en kan anticiperen op het ongewenste gedrag?

-jij je kat weer kan vertrouwen, omdat ze eigenlijk poeslief is i.p.v. agressief of dominant?

-dat jij je geen zorgen meer maakt over je kat, omdat ze gelukkig is?

Het is mogelijk met mijn Leuke Kat Traject; want het is er speciaal voor jullie.

 

Leuke Kat Traject 

Compleet traject voor het oplossen van het ongewenste gedrag,  waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke, mentale, emotionele en gedragsmatige behoeften van de katten, zodat je een goede basis legt voor gelukkige kat.

-onzindelijkheid
-spanning tussen katten
-(plotselinge) agressie naar mens of dier
-angst voor mens, dier, omgeving
-onrust/stress
-inactiviteit/terugtrekken/verstoppen
-overmatig vocaliseren of aandacht vragen
-vernielzucht/destructief gedrag
-vermijden van de eigenaar
-(Her)introduceren van katten
-Begeleiding eerste kitten/kat/senior kat

Wat zit er in het traject:

  • Grondige intake/voorbereiding
  • Uitgebreid consult aan huis met deskundig advies zodat je meteen aan de slag kan gaan
  • Persoonlijk verslag toegespitst op jullie  situatie en jouw kat incl. analyse, beoordeling van het gedrag, prognose en plan van aanpak 
  • Desgewenst kort verslag voor dierenarts
  • Gebonden werkboek
  • Twaalf weken telefonische begeleiding bij de uitvoering van de gegeven adviezen, dus je staat er nooit alleen voor!

Wat kan je verwachten?

-het probleem is opgelost of sterk verminderd, omdat ik je help het fundament te leggen voor een gelukkige kat en jullie begeleid met het ombuigen van het ongewenste bedrag 

-jullie krijgen “huiswerk” en je vind het geen bezwaar om wat simpele veranderingen doorvoeren ter oplossing van het probleem gedrag

-je krijgt telefonische ondersteuning en begeleiding bij de uitvoering van de gegeven adviezen gedurende twaalf weken, wij gaan dus samen meteen aan de slag voor het beste resultaat!

-je begrijpt je kat(ten) en kan anticiperen op het gedrag

-je hebt weer vertrouwen in de toekomst en ben je minder gefrustreerd

-je bent weer verliefd op je kat, omdat jullie band is verstevigd en je kat weer net zo leuk is als toen ze in huis kwam

-er heerst weer rust in huis en heb je weer plezier in je dier

-zijn je katten gelukkig; zodat ze minder neigen naar ongewenst gedrag

-met jullie persoonlijke behandelplan, weet je precies wat je moet doen om tot resultaat te komen en hoe je dat in de toekomst vast moet houden

Jouw investering is € 247 excl. reiskosten vanaf NS Rotterdam Alexander à € 0,35 per km; < 10 km kom ik op de fiets zonder reiskosten.  Consulten zijn ook mogelijk in het weekend.

 

 

Telefonisch consult om even te sparren met specifieke adviezen € 45 

Ja, ik wil aan de slag

Referenties:

“Je bent bij ons thuis geweest om Cis te bekijken en ons tips te geven tegen het niet willen worden geaaid en enorme bijt (aanval) neigingen tot bloedens toe. Ze kwam zelfs terug om haar gram te halen en bleef aanvallen.  Wij willen je enorm bedanken voor je tips want Cis is enorm lief geworden. 

 “Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel.

”Ik wilde je zomaar even een e-mailtje sturen om te vertellen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat met Beertje. De slaapkamerdeur staat altijd open en er is niet meer onder of op het bed geplast.”

 

Neem gerust contact op voor meer informatie

Veel gestelde vragen:

Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

Als tips zouden helpen, zou je probleem al opgelost zijn.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie of sproeien is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken.

Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Een belangrijk deel van het succes zit hem in de nazorg. We kunnen zien hoe jouw kat reageert op het behandelplan en zo nodig kan ik het plan aanpassen om tot een optimaal resultaat te komen.   Ook investeer ik veel tijd en geld om mijn vakkennis op peil te houden, zodat ik de katten en de eigenaren nog beter kan helpen.

Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Mijn kat sproeit en is niet onzindelijk.

De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met onderzoek, pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

Is het resultaat gegarandeerd?

Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  Ik heb veel ervaring met onzindelijkheid, schuwe katjes en bepaalde soorten van agressie. De duur van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om het gedrag om te buigen.  Maar de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!

Ja, dit wil ik