Leuke Kat Coaching

Je hoeft het niet alleen te doen, ik help je graag

Herken je dit?

-Je luistert ’s-nachts of je jouw kat in je weekendtas of op de mat hoort graven en je vliegt je bed uit om te kijken of ze er weer op heeft geplast

-Je kat sproeit nog steeds in huis, terwijl er zoveel kattenbakken staan! Het verpest de sfeer in huis en jullie maken er steeds vaker ruzie over….

-Je bent trots op je nieuwe maatje, maar niemand heeft haar nog gezien omdat ze zich verstopt, dat word lastig met logees en wanneer je op vakantie gaat 

-Je katten vechten elkaar de tent uit, even ontspannen met een boek is er niet meer bij je moet contant voor scheidsrechter spelen

-Je kat is agressief en hangt steeds in je handen en je benen;  je moet haar constant in de gaten houden, je voelt je steeds minder op je gemak

Maar het kan ook anders! Want hoe zou het zijn als:

-je kat weer netjes op de kattenbak plast en jij niet steeds in de weer hoeft met een emmer sop maar lekker op de bank kan ploffen als je uit je werk komt?

-je kat weer lekker in haar vel zit, waardoor ongewenste gedrag sterk verminderd of zelfs helemaal verdwijnt omdat je de oorzaak hebt kunnen achterhalen en haar omgeving optimaal is aangepast?

–je nieuwe maatje jullie gaat vertrouwen en durft te spelen en misschien bij je in de buurt komt liggen?

-je katten elkaar met rust laten en er weer rust heerst in huis?

-jij je kat weer durft te vertrouwen omdat ze eigenlijk poeslief is i.p.v. agressief of dominant?

Het is mogelijk met mijn Leuke Kat Coaching; het is er speciaal voor jou en je kat!

 

Leuke Kat Coaching 

Compleet traject voor het ombuigen van ongewenst gedrag zoals:
-onzindelijkheid (plassen/poepen buiten de kattenbak)
-kattenbak aversie
-sproeien/markeren in huis
-spanning tussen katten
-agressie naar mensen (eigenaar of vreemden)
-agressie naar soortgenoten of andere dieren
-plotselinge agressie naar mens of dier
-spel agressie
-angst voor mens, dier, omgeving
-onrust/stress
-inactiviteit/terugtrekken
-overmatig vocaliseren
-overmatig aandacht vragen
-vernielzucht/destructief gedrag
-vermijden van de eigenaar
Maar ook voor begeleiding bij verhuizing van een angstige kat of voor het introduceren van katten of als geluks- of welzijnsconsult.

Wat kun je verwachten:

  • Het ombuigen van het ongewenste gedrag van één kat of er nu 1 of 2 problemen spelen. De focus ligt niet alleen op het ongewenste gedrag maar ook op het fysieke, mentale en emotionele welzijn van je kat m.b.v. het beproefde model van de Kattenmatrix®.
  • Intake en voorbereiding
  • Online consult in NL of op locatie in ZH
  • Schriftelijk Plan van Aanpak incl. analyse/beoordeling/prognose; persoonlijk stappenplan met  therapiemethoden die elkaar versterken
  • Kort verslag voor jouw dierenarts
  • 3x telefonische of online begeleiding
  • 1x follow-up consult (online)  12 weken na het consult om te evalueren en de  begeleiding af te sluiten.
  • Tijdelijk met I love Happy Cats Werkboek en minigids t.w.v. € 25
  • Binnen 6 maanden na afsluiting van het traject de mogelijkheid tot het boeken van een extra nazorg programma 

Exclusief: reiskosten van € 0,35 per gereden km vanaf NS Station Rotterdam Alexander en evt. parkeerkosten. 

Huisconsulten worden overdag ingepland, ook in het weekend zonder extra kosten.

Ja, dit hebben wij nodig!

Contact

1 + 1 =

Na het traject:

-Kijk je nooit meer hetzelfde naar je kat

-Heb je vertrouwen in de toekomst en ben je minder gefrustreerd

-Is het ongewenste gedrag sterk verminderd of  opgelost

-Is de situatie leefbaar geworden

-Heerst er weer rust in huis en heb je weer plezier in je dier

-Is je kattenkind weer happy; zodat ze minder neigt naar ongewenst gedrag

-Weet je precies wat je moet doen om tot resultaat te komen en om dat vast te houden

Referenties:

“Je bent bij ons thuis geweest om Cis te bekijken en ons tips te geven tegen het niet willen worden geaaid en enorme bijt (aanval) neigingen tot bloedens toe. Ze kwam zelfs terug om haar gram te halen en bleef aanvallen.  Wij willen je enorm bedanken voor je tips want Cis is enorm lief geworden. 

 “Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel.

”Ik wilde je zomaar even een e-mailtje sturen om te vertellen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat met Beertje. De slaapkamerdeur staat altijd open en er is niet meer onder of op het bed geplast.”

Veel gestelde vragen:

Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

Als tips zouden helpen, zou je probleem al opgelost zijn.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie of sproeien is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken.

Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Een belangrijk deel van het succes zit hem in de begeleiding. We kunnen zien hoe jouw kat reageert op het behandelplan en zo nodig kan ik het plan aanpassen om tot een optimaal resultaat te komen.   Ook investeer ik veel tijd en geld om mijn vakkennis op peil te houden, zodat ik de katten en de eigenaren nog beter kan helpen.

Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Hij sproeit en is niet onzindelijk.

De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met onderzoek, pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

Is het resultaat gegarandeerd?

Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  Ik heb veel ervaring met onzindelijkheid, schuwe katjes en bepaalde soorten van agressie. De duur van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om het gedrag om te buigen.  Maar de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!