Leuke Kat Consult

Kattengedragstherapie traject voor het oplossen van ongewenst gedrag

Natuurlijk ga je door het vuur voor je kattenmaatje, maar soms . . .

-luister je ’s-nachts of je de kat op je weekendtas of op de deurmat hoort graven en je vliegt in het donker je bed uit om te kijken of ze erop heeft geplast

-sproeit je kat in huis, terwijl er zoveel kattenbakken staan. Je wordt er wanhopig en verdrietig van

-blijft je kat op zolder of onder het bed zitten, hoe hard je ook probeert haar naar beneden te lokken. Dat is toch geen kwaliteit van leven?

-is de rust in huis ver te zoeken omdat de katten jouw aandacht opeisen door hun geklier

-hangt jouw lieverd in je armen of je benen en je bent bang dat het binnenkort escaleert, wat komt er dan van je kat terecht?

Maar het kan ook anders, het kan weer leuk worden met je kat.

Hoe zou het zijn als:

je nieuwe maatje minder bang is en durft te spelen voor de bank?

-jij weer plezier hebt in je dier omdat het probleem is opgelost of weer leefbaar is geworden?

–je kat de kattenbak weer gebruikt omdat ze lekker in haar vel zit?

-je katten elkaar met rust laten in huis en jij weer rustig een boek kan lezen?

-jij je kat weer kan vertrouwen, omdat ze eigenlijk poeslief is i.p.v. agressief of dominant?

Het is mogelijk met mijn Leuke Kat Consult; het is er speciaal voor jullie. Incl. 16 weken nazorg;  je staat er dus nooit alleen voor!

 

Leuke Kat Coaching 

Compleet traject voor het oplossen van het ongewenste gedrag van één kat,  waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke, mentale, emotionele en gedragsmatige behoeften van je maatje. 

-onzindelijkheid
-kattenbak aversie
-sproeien in huis
-spanning tussen katten
-agressie naar mensen (eigenaar of vreemden)
-agressie naar soortgenoten of andere dieren
-plotselinge agressie naar mens of dier
-spel agressie
-angst voor mens, dier, omgeving
-onrust/stress
-inactiviteit/terugtrekken
-overmatig vocaliseren
-overmatig aandacht vragen
-vernielzucht/destructief gedrag
-vermijden van de eigenaar
-begeleiding bij verhuizing van een angstige kat
-introduceren van katten

Mijn consulten zijn informeel en gemoedelijk; ik kom de leefomgeving van je kat in kaart te brengen, niet je huis. Laat alles vooral zoals het was en wijzig niets voor mijn bezoek.

Wat zit er in het traject?

  • Grondige intake/voorbereiding
  • Uitgebreid consult aan huis waarin we al het ongewenste gedrag van je kat bespreken
  • Deskundig advies tijdens het consult
  • Analyse, beoordeling en prognose van het gedrag, het opstellen van een persoonlijk behandelplan toegespitst op jullie situatie
  • Desgewenst kort verslag dierenarts
  • 16 weken begeleiding tijdens de uitvoering van de adviezen
  • Evt. bijstellen van het therapieplan
  • (Online) follow-up consult aan het einde van het traject
  • Tijdelijk met gebonden werkboek t.w.v. € 19 en speelhengel

Na 16 weken:

-Is het probleem opgelost of beheersbaar geworden

-Kijk je nooit meer hetzelfde naar je kat

-Heb je vertrouwen in de toekomst en ben je minder gefrustreerd

-Ben je weer verliefd op je kat, omdat ze net zo leuk is als toen ze bij je kwam

-Heerst er weer rust in huis en heb je weer plezier in je dier

-Is je kattenkind weer happy; zodat ze minder neigt naar ongewenst gedrag

-Weet je precies wat je moet doen om tot resultaat te komen en om dat vast te houden 

Investering: € 229* excl. reiskosten vanaf NS Rotterdam Alexander à € 0,35 per km. <15 km kom ik op de fiets en bereken ik geen reiskosten.

 

Gratis Blikopener sessie ter kennismaking

Referenties:

“Je bent bij ons thuis geweest om Cis te bekijken en ons tips te geven tegen het niet willen worden geaaid en enorme bijt (aanval) neigingen tot bloedens toe. Ze kwam zelfs terug om haar gram te halen en bleef aanvallen.  Wij willen je enorm bedanken voor je tips want Cis is enorm lief geworden. 

 “Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel.

”Ik wilde je zomaar even een e-mailtje sturen om te vertellen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat met Beertje. De slaapkamerdeur staat altijd open en er is niet meer onder of op het bed geplast.”

 

Ja, wij gaan ervoor!

Veel gestelde vragen:

Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

Als tips zouden helpen, zou je probleem al opgelost zijn.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie of sproeien is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken.

Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Een belangrijk deel van het succes zit hem in de nazorg. We kunnen zien hoe jouw kat reageert op het behandelplan en zo nodig kan ik het plan aanpassen om tot een optimaal resultaat te komen.   Ook investeer ik veel tijd en geld om mijn vakkennis op peil te houden, zodat ik de katten en de eigenaren nog beter kan helpen.

Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Mijn kat sproeit en is niet onzindelijk.

De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met onderzoek, pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

Is het resultaat gegarandeerd?

Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  Ik heb veel ervaring met onzindelijkheid, schuwe katjes en bepaalde soorten van agressie. De duur van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om het gedrag om te buigen.  Maar de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!

Ja, wij gaan samen aan de slag!