Herken je dit?

-Je luistert ’s-nachts of je de kat op je weekendtas hoort graven en je vliegt je bed uit om te kijken of ze erop heeft geplast  

-Je kat heeft vaker blaasontsteking en plast buiten de bak. Volgens de dierenarts is het stress-gerelateerd; maar waar komt die stress dan toch vandaan, ze heeft toch alles wat haar hartje begeerd?

-Je kat sproeit nog steeds in huis, terwijl er zoveel kattenbakken staan! Het verpest de sfeer in huis en jullie maken er steeds vaker ruzie over….

-Je hebt een nieuwe kat in huis maar niemand heeft haar nog gezien; daar gaan de gezellige avonden op de bank en je maakt je zorgen over haar geluk, ze zal toch wel wennen?

-Je katten vechten elkaar de tent uit, even ontspannen met een boek is er niet meer bij

-Je kat valt gezinsleden aan of hangt steeds in je handen;  je moet haar constant in de gaten houden, je voelt je niet op je gemak

Hoe zou het voor je zijn als?

-je kat weer alles netjes op de kattenbak doet en jij aan een goede nachtrust komt of niet steeds in de weer hoeft met een emmer sop wanneer je uit je werk weer thuiskomt maar lekker op de bank kan ploffen?

-je kat weer lekker in haar vel gaat zitten, waardoor het ongewenste gedrag sterk verminderd of zelfs helemaal verdwijnt omdat ze precies krijgt wat ze nodig heeft?

-het sproeien in huis van je kat afneemt of zelfs helemaal verdwijnt omdat je de oorzaak hebt kunnen achterhalen en haar omgeving hebt aangepast zodat ze minder stress heeft en jullie ook?

– jouw nieuwe huisgenootje jou gaat vertrouwen en kwaliteit van leven heeft omdat ze durft te spelen en te slapen in je buurt of zelfs op schoot komt zitten?

-je katten elkaar met rust laten en er weer rust heerst in de tent?

-jij je kat weer kan vertrouwen en ze eigenlijk poeslief blijkt i.p.v. agressief of dominant?

Dit is mogelijk met mijn Leuke Kat Traject; het is er speciaal voor jou en je kat!  Het bestaat uit:

-voorbereiding d.m.v. uitgebreide vragenlijst, eenvoudige plattegrond en filmpje van de eigenaar met het ongewenste gedrag

-1 uitgebreid bezoek aan huis  

-observatie-, analyse- en prognose van het probleem

-persoonlijk stappenplan voor het ombuigen van het ongewenste gedrag toegespitst op jouw kat(ten) en de leefomgeving

-1 werkboek t.w.v. € 20

-3 maanden nazorg met 2 wekelijks telefonisch of mailcontact om de vorderingen te bespreken

-indien gewenst kort verslag voor je dierenarts

Na het traject:

-Kijk je nooit meer hetzelfde naar je kat

-Heb je begrip voor je kat en krijgen jullie weer een goede band

-Heb je vertrouwen in de toekomst en ben je minder gefrustreerd

-Is het ongewenste gedrag sterk verminderd of zelfs opgelost 

-Is de situatie leefbaar geworden

-Heerst er weer rust in huis en heb je weer plezier in je dier

-Is je kattenkind weer happy; zodat ze minder neigt naar ongewenst gedrag

-Weet je precies wat je moet doen om tot resultaat te komen en om dat vast te houden

-Wil jij je kattenkind nooit meer kwijt en is ze weer gelukkig en jij hebt weer plezier in je dier! 

Jouw investering in het Leuke Kat Traject is € 189* 

*excl. reiskosten vanaf NS station Rotterdam-Alexander a € 0,35 per gereden km. Binnen een straal van <10 km kom ik op de fiets en bereken ik geen reiskosten.

Ja, ik wil samen aan de slag!

Leuke Kat Coaching

4 + 11 =

Referenties:

“Je bent bij ons thuis geweest om Cis te bekijken en ons tips te geven tegen het niet willen worden geaaid en enorme bijt (aanval) neigingen tot bloedens toe. Ze kwam zelfs terug om haar gram te halen en bleef aanvallen.  Wij willen je enorm bedanken voor je tips want Cis is enorm lief geworden. 

 “Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel.

”Ik wilde je zomaar even een e-mailtje sturen om te vertellen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat met Beertje. De slaapkamerdeur staat altijd open en er is niet meer onder of op het bed geplast.”

Veel gestelde vragen:

Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

Als tips zouden helpen, zou je probleem al opgelost zijn.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie of sproeien is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken. 

Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Een belangrijk deel van het succes zit hem in de begeleiding. We kunnen zien hoe jouw kat reageert op het behandelplan en zo nodig kan ik het plan aanpassen om tot een optimaal resultaat te komen.   Ook investeer ik veel tijd en geld om mijn vakkennis op peil te houden, zodat ik de katten en de eigenaren nog beter kan helpen.

Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Hij sproeit en is niet onzindelijk.

De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met onderzoek, pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

Is het resultaat gegarandeerd?

Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  Ik heb veel ervaring met onzindelijkheid, schuwe katjes en bepaalde soorten van agressie. De duur van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om het gedrag om te buigen.  Maar de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!