Photo by silviannnm on Unsplash 

Herken je dit?

 

 • Je bent bang van je eigen kat, ze loert op je en valt je aan.
 • Je slaapt heel licht omdat je denkt dat je de kat hoort rommelen om “wild” te plassen, je hebt hem immers wel vaker betrapt.
 • De kat moet weg van je partner, dit verpest de sfeer in huis.
 • Jouw kat moet altijd zijn zin hebben, anders gaat hij etteren en expres aan de meubels hangen.
 • Zit die theemuts gezellig op schoot, bijt ze ineens hard in je arm!
 • De kat plast gewoon op de bank terwijl jij toekijkt! Is ie nou helemaal betoeterd?
 • Je vertrouwt je eigen kat niet meer, ze valt de visite aan, je schrok je wild!
 • Ben je net neergeploft met een goed boek, is het weer hommeles tussen de katten; plukken haar vliegen in het rond en het gekrijs is oorverdovend. Je krijgt er wat van!
 • Bezoek durft niet meer te komen omdat zij bang zijn voor jouw kat.
 • Je doet geen oog meer dicht door het gekrabbel aan de slaapkamerdeur en je moet er morgenvroeg weer uit.
 • De kat is een schim die alleen ‘s-nachts tot leven komt; jullie moeten constant op je tenen lopen.

Hoe zou het zijn als:

• Jouw kat een leuke kat wordt die je nooit meer kwijt wil en jouw huis hygiënisch, fris en netjes blijft?
• Jij rustig heen en weer kan lopen, zonder angst om belaagt te worden door die kleine furie?
• Jij rustig door kan slapen, zonder focus op je kat?
• Jouw partner de kat weer accepteert; omdat je kat  eigenlijk poeslief is?
• Bezoek weer met plezier bij jou over de vloer komt, zonder angst voor jouw kat?
• Je tijger gewoon de krabpaal gaat gebruiken zodat je weer iets nieuws durft te kopen?
• Niet elke kroelsessie eindigt in pleisters plakken, maar gewoon ontspannen zonder verrassingen?
• Je zonder angst bezoek kan ontvangen, zonder bang te zijn voor jouw agressieve kat?
• Jij jezelf in een goed boek kan verliezen, zonder scheidsrechter te spelen bij de zoveelste “catfight”
• Jij geen geurige verrassingen meer aantreft in jouw huis en jouw lieverd alleen haar geurtje in huis afgeeft met haar kopje of met haar pootjes aan de haar krabton.

Photo by Yusuf Evli on Unsplash

Aan het einde van dit traject:

• Hoef je thuis niet meer op te letten waar je loopt en sta je nooit meer in verrassingen
• Durf je met een gerust hart visite uit te nodigen en hoef jij je niet meer te schamen voor de vellen aan het behang of de vlekken op het kleed
• Ben je niet steeds in de weer met een emmer sop om plasjes opruimen
• Schrik je niet meer als je per ongeluk de slaapkamerdeur open laat staan
• Krabt jouw kat op de daarvoor aangewezen plekken en blijven jouw meubels heel
• Heb je geen angst meer voor je kat maar begrijp je haar en kun je haar gedrag veranderen op een katvriendelijke manier 
• Weet jij precies wat er omgaat in je kat en kun je inspelen op verschillende situaties
• Staan jouw katten elkaar niet meer naar het leven en kun jij rustig een boek uitlezen wanneer je daar zin in hebt
• Is het gedoe aan de slaapkamerdeur afgelopen en heb je rust
• Begrijp jij de lichaamstaal van je kat en word je nooit meer verrast met een pijnlijke beet
• Bijt jouw kat niet meer in jouw kuiten als je naar de keuken loopt
• Weet je precies welke stappen je moet volgen om tot resultaat te komen
• Weet je wat er nodig is om jouw kat(ten) gelukkig te maken
• Zit jouw kat weer lekker in zijn vel
• Kun jij het gedrag van jouw kat(ten) beïnvloeden 
• Is de band met jouw kat verstevigd en heb je weer plezier in je dier!

Vraag gerust een gratis gesprek aan via telefoon of facetime om te zien hoe ik je kan helpen.

Waar wacht je nog op?

Ook jij kunt weer plezier in je dier krijgen. Net als ikzelf en anderen voor jou. Ik kan je helpen met het Leuke Kat traject. En je hoeft het niet alleen te doen, want ik help je. Met een gedegen onderzoek naar de motivatie van jouw kat en een katvriendelijk behandelplan op maat (opgedeeld in hapklare brokjes) voor jouw unieke situatie.  Drie maanden lang houd ik een vinger aan de pols om de voortgang te bewaken en om zo nodig het plan bij te stellen, dus je staat er nooit alleen voor; we gaan samen aan de slag. Na 6 maanden neem ik nogmaals contact met je op voor de evaluatie en om er zeker van te zijn dat jouw kat niet is teruggevallen in haar oude patroon en om ervoor te zorgen dat alle moeite niet voor niets is geweest.  Het Leuke Kat traject bestaat uit:

 1. Een vooronderzoek waarin ik de geschiedenis van de kat, de omschrijving van het territorium van de kat, het probleemgedrag met de context en de wensen van de eigenaar meeneem.
 2. Een huisbezoek van ca. 2 uur om de kat(ten) te observeren, de leefomgeving in kaart te brengen, aanvullende vragen te stellen en al jouw vragen te beantwoorden
 3. Praktische en wetenschappelijk onderbouwde adviezen, achtergrond informatie en tips tijdens het huisconsult zodat je meteen aan de slag kan
 4. Beoordeling/analyse van het probleemgedrag van jouw kat(ten) en een prognose
 5. Een helder persoonlijk stappenplan per e-mail, toegespitst op jouw katten en jouw situatie
 6. Telefonische bespreking van het behandelplan
 7. Een verkort verslag voor jouw dierenarts
 8. 3x een vastgelegd telefonisch contact moment om de voortgang te bewaken
 9. 3 maanden lang de mogelijkheid om met mij te overleggen via whats-app,  e-mail of per telefoon
 10. Een half jaar na de aanvang van het traject een evaluatie

Photo by Anton Lochov on Unsplash

Photo by Kevin Knezic on Unsplash 

Investering:

Jouw investering in het “Leuke Kat Traject”bestaat in de eerste plaats uit inzet en tijd en wellicht een bezoekje aan je dierenarts voor een urinetest of een lichamelijk onderzoek; dat wordt individueel beoordeeld.  Daarnaast is er ook eenmalig een financiële investering van € 160 voor het ongewenste gedrag van 1 kat of van € 200 in het geval van een complexe casus of wanneer meerdere katten in huis  ongewenst gedrag vertonen.  Reiskosten van € 0,25 per km vanaf het 2906 IJsselland ziekenhuis komen daar nog bij. 

             

Nieuw veld

1 + 9 =

 

Testimonials:

“Je bent bij ons thuis geweest om Cis te bekijken en ons tips te geven tegen het niet willen worden geaaid en enorme bijt (aanval) neigingen tot bloedens toe. Ze kwam zelfs terug om haar gram te halen en bleef aanvallen.  Wij willen je enorm bedanken voor je tips want Cis is enorm lief geworden. 

 “Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel.

”Ik wilde je zomaar even een e-mailtje sturen om te vertellen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat met Beertje. De slaapkamerdeur staat altijd open en er is niet meer onder of op het bed geplast.”

Mail gerust voor informatie wanneer jij ook klaar bent met het ongewenste gedrag van je kat en zie hoe ik je kan helpen!

 

Nieuw veld

4 + 9 =

Veel gestelde vragen: 

Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

Als tips zouden helpen, zou het probleem al opgelost zijn of er was geen probleem.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie, sproeien, of overmatig likken is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken. Je kan intussen wel mijn gratis e-boek over kattenbak management aanvragen. Daarin staan gratis tips voor het verhelpen van onzindelijkheid en dan krijg je meteen 4x per jaar mijn nieuwsbrief “Kopstootjes” toegestuurd, met daarin alles over katten.

Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Bovendien laat ik je niet in de steek nadat de begeleiding van 3 maanden is afgelopen.  We hebben een evaluatie na 6 maanden en borging van de nieuw geleerde vaardigheden zijn altijd mogelijk met een apart borgingstraject.  Op deze manier weten we zeker dat het nieuw aangeleerde gedrag is ingesleten onder alle omstandigheden en seizoenen.

Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Hij sproeit en is niet onzindelijk.

De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

Is het resultaat gegarandeerd?

Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  De duur en de ernst van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om de oorzaak ervan te achterhalen en dat is wel belangrijk.  Maar ik heb goede resultaten bij problemen die al langer bestaan en de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!