Majesteit Consult

(XL traject)

Herken je dit?

-Je kat sproeit al jaren in huis en de andere kat begint nu ook; je wordt er wanhopig van

-Je kat doet is agressief tegen de nieuwe kat in huis en verstopt zich en is onzindelijk geworden, dit is niet wat je in gedachten had met een kat erbij.

-Je katten hebben erg gevochten en kunnen niet meer door een deur, je hebt al vaker geprobeerd ze weer bij elkaar te laten, maar de ene kat is heel bang geworden, op deze manier heb je weinig plezier van je katten en het is een hoop gedoe in huis.

-Er zijn katten in huis met verschillende problemen, je wilt het nu eens goed aanpakken en jezelf en de katten weer happy maken.

 

 Maar het kan ook anders! Want hoe zou het zijn als:

je nieuwe kat minder bang is en  weer op de kattenbak durft of niet meer sproeit, omdat de andere niet meer op hem jaagt?

-je katten weer gelukkig zijn, waardoor jij je minder zorgen maakt en het ongewenste gedrag is opgelost of sterk verminderd

–je katten na jaren niet meer sproeien in huis of minder vaak en dat je opgelucht kan constateren dat het de goede kant op gaat?

-je katten elkaar kunnen tolereren en er weer rust heerst in huis?

-jij je kat weer kan vertrouwen, omdat ze eigenlijk poeslief is i.p.v. agressief of dominant?

-Er niet meer buiten de bak geplast wordt en de katten elkaar met rust laten zodat je weer plezier krijgt in je dieren?

Het is mogelijk met mijn Majesteit Consult; het is er speciaal voor jou en je katten. Incl. 15 weken nazorg,  je staat er nooit alleen voor!

 

Majesteit Consult

Uitgebreid consult voor het ombuigen van ongewenst gedrag van 2 katten  of zeer complex gedrag van 1 kat zoals:

-onzindelijkheid
-kattenbak aversie
-sproeien in huis
-spanning tussen katten
-agressie naar mensen (eigenaar of vreemden)
-agressie naar soortgenoten of andere dieren
-plotselinge agressie naar mens of dier
-spel agressie
-angst voor mens, dier, omgeving
-onrust/stress
-inactiviteit/terugtrekken
-overmatig vocaliseren
-overmatig aandacht vragen
-vernielzucht/destructief gedrag
-vermijden van de eigenaar
-begeleiding bij verhuizing van een angstige kat of het 
-herintroduceren katten

Wat kun je verwachten? 

  • Uitgebreid vooronderzoek
  • 2 Gedragsconsulten aan huis met deskundig advies
  • Uitgebreide analyse en beoordeling van het gedrag en het opstellen van uitgebreid verslag met een plan van aanpak met therapiemethoden die elkaar versterken
  • 15 weken begeleiding tijdens de uitvoering van de gegeven adviezen
  • Evt. aanpassing therapieplan
  • Online follow-up consult aan het einde van het traject
  • Gebonden werkboek t.w.v. € 19,95
  • Mogelijkheid aankoop exclusieve speelbox
  • Mogelijkheid tot verlenging met het Kattenbalans consult
  • Je staat er dus nooit alleen voor!

Na 15 weken:

-Kijk je nooit meer hetzelfde naar je katten

-Heb je vertrouwen in de toekomst en ben je minder gefrustreerd

-Is het ongewenste gedrag opgelost of ingesleten gedrag sterk verminderd

-Ben je weer verliefd op je katten, omdat ze net zo leuk zijn als in het begin

-Heerst er weer rust in huis en heb je weer plezier in je dieren

-Zijn je kattenkinderen weer happy; zodat ze minder neigen naar ongewenst gedrag

-Weet je precies wat je moet doen om tot resultaat te komen en om dat vast te houden

Investering: € 347* excl. reiskosten vanaf NS Rotterdam Alexander à € 0,35 per km.  Het tweede consult kan desgewenst ook online.

Ja, ik wil ook leuke katten!

Referenties:

“Je bent bij ons thuis geweest om Cis te bekijken en ons tips te geven tegen het niet willen worden geaaid en enorme bijt (aanval) neigingen tot bloedens toe. Ze kwam zelfs terug om haar gram te halen en bleef aanvallen.  Wij willen je enorm bedanken voor je tips want Cis is enorm lief geworden. 

 “Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel.

”Ik wilde je zomaar even een e-mailtje sturen om te vertellen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat met Beertje. De slaapkamerdeur staat altijd open en er is niet meer onder of op het bed geplast.”

 

Ja, wij gaan ervoor!

Veel gestelde vragen:

Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

Als tips zouden helpen, zou je probleem al opgelost zijn.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie of sproeien is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken.

Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Een belangrijk deel van het succes zit hem in de nazorg. We kunnen zien hoe jouw kat reageert op het behandelplan en zo nodig kan ik het plan aanpassen om tot een optimaal resultaat te komen.   Ook investeer ik veel tijd en geld om mijn vakkennis op peil te houden, zodat ik de katten en de eigenaren nog beter kan helpen.

Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Mijn kat sproeit en is niet onzindelijk.

De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met onderzoek, pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

Is het resultaat gegarandeerd?

Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  Ik heb veel ervaring met onzindelijkheid, schuwe katjes en bepaalde soorten van agressie. De duur van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om het gedrag om te buigen.  Maar de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!

Ja, wij gaan samen aan de slag!