Over mij

Dag kattenpersoneel, wat leuk dat je een kijkje komt nemen.  Gallerij01Mijn naam is Anja Terlouw en ik geloof in keurige katten door katvriendelijkheid.  Als kind had ik al veel liefde voor onze huistijgers en dat is tijdens mijn studie bij Tinley Academie alleen maar toegenomen.  Na jarenlang tobben met mijn onzindelijke kat Beau, bleek dat hij last had van Feline Idiopathische Cystitis (blaasontsteking zonder aanwijsbare oorzaak) en kreeg hij na talloze onderzoeken op den duur zware medicatie voorgeschreven, omdat hij psychisch niet in orde zou zijn.  Ik had hier erg veel verdriet van, vooral omdat ik voelde dat het niet klopte.  Daarom ben ik in 2011 gestart met de opleiding Kattengedragstherapeut bij Tinley. Module 2 van de opleiding is geheel gewijd aan medische oorzaken van gedragsproblemen en dat was toen mijn einddoel. Maar katten zijn zo fascinerend, dat ik na elke module meer wilde weten en dieper op het gedrag wilde ingaan, dus was ik in 2014 (na 6 modules en een scriptie) ineens een diploma rijker.  Dat kwam goed uit, want rond die tijd verhuisde het hoofdkwartier van de 598th Transportation Brigade, waar ik jarenlang werkzaam was als Transportation Management Specialist, naar Duitsland en kon ik van mijn passie mijn beroep maken. Maar de belangrijkste winst was Beau; zijn urine is schoon zonder die zware medicatie, omdat ik in staat was zijn leefomgeving aan te passen en kan anticiperen op stressvolle gebeurtenissen voor hem.

Door de weelderige vacht van mijn Ragdoll Billy, heb ik mij tevens verdiept in het katvriendelijk trimmen van katten. Het welzijn van een kat hangt namelijk nauw samen met de vacht- en vel conditie en vice versa. Omdat ik zeer met katten begaan ben, gebruik ik geen aversieve dwangmiddelen of nekvelgrepen, maar probeer ik met veel begrip en geduld de kat een gevoel van controle te geven.

Mijn liefde voor katten zorgt er ook voor dat ik veel energie haal uit het verzorgen van jouw diva’s tijdens je afwezigheid. Interactie met de oppaskatten is voor mij de kers op de taart,  zie mijn blog Kattenoppas. Maar natuurlijk laat ik ook een schuwere kat in zijn waarde.

Omdat ik zoveel passie heb voor mijn vak, investeer ik veel tijd en geld in het volgen van cursussen, seminars, lezingen en workshops. Klik hier om te zien welke. Hierdoor blijf ik goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van kattengedrag, kattentrimmen en kattenwelzijn. Ook is het een mooie gelegenheid om van gedachten te wisselen met collega’s. Kortom ik geef “alles voor de katten” en dat uit zich ook in mijn vrijwilligerswerk bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond, waar ik sinds juli 2006 als vrijwilliger werkzaam ben.  Eerst elke maandag in de opvang en tegenwoordig in de buitendienst op de woensdagavond.  Daarbij schrijf ik “op eigen wijze” stukjes voor mijn blog en organiseer ik “op eigen wijze” kattendebatten bij je thuis of in de praktijk.

Ik ben een idealist die ervan geniet om de wereld te ontdekken en om op te laden in de natuur.  Maar voor een  gezellig avondje “wine en (vega) dine” ben ik ook altijd wel te porren en bij  livebands zit ik nooit stil;-). Mijn guilty pleasures zijn fantasy drama series.  Ik laat mij niet snel van de wijs brengen en zorg er altijd voor dat alles weer op zijn pootjes terecht komt; schroom dus niet om contact met mij op te nemen.

Stel je vraag via de livechat en laat je telefoonnummer achter of bel meteen 06 30815872.

Een berichtje naar 2kattengedrag@gmail.com of via het contactformulier kan natuurlijk ook.