Herken je dit?

Je bent gek op je kattenkind ook al doet ze soms rare dingen die je niet begrijpt.  Je maakt er geen probleem van maar je vraagt je toch af of je maatje wel gelukkig is of waarom ze naast de kattenbak plast of steeds  haar nagels in je bank zet of je de hele nacht wakker houdt.   Maar om nou meteen een traject voor gedragstherapie aan te gaan, dat is een brug te ver.  Je  wil graag aan de slag gaan om je kat gelukkiger te maken zodat ze beter in haar vel zit en je wil hierin best investeren, maar liever stap voor stap en je niet meteen vastleggen voor 3 maanden. Je kijkt eigenlijk liever eerst de kat een beetje uit de boom;-) 

Dat is mogelijk met mijn spInzicht Advies Consult (ook online of telefonisch)

Dit is een eenmalig bezoek aan huis zonder nazorg of uitgebreide verslaglegging. Dit consult is geschikt als welzijns- of preventie consult maar ook voor katteneigenaren die ongewenste gedrag liever stapje voor stapje willen aanpakken zonder uitgebreid behandelplan, maar met korte, duidelijke instructies die tijdens het consult worden gegeven waarmee ze snel resultaat boeken. Met het spInzicht advies consult en evt. vervolgconsult(en) is het mogelijk om jouw investering te spreiden terwijl je al aan de slag gaat met wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

Met het eerste consult leggen we de fundering voor een gelukkige kat, zodat spanningen al snel verdwijnen en de kat beter in haar vel komt te zitten.

Met de instructies en oefeningen uit de vervolg consult(en) kun je daarna aan de slag om ongewenst gedrag om te buigen. Het spInzicht consult bestaat uit:

-voorbereiding d.m.v. vragenlijst, plattegrond leefomgeving kat en filmpje ongewenst gedrag  

-consult aan huis van 60 min. met deskundige advies 

-aanpakken leefomgeving m.b.v. basis van de Kattenmatrix® 

-training/management/begeleiding voor het ombuigen van ongewenst gedrag  tijdens vervolgconsult(en) van 45 min.

Na de consulten:

-Kijk je nooit meer hetzelfde naar je kat

-Heb je begrip voor je kat en krijgen jullie weer een goede band

-Heb je vertrouwen in de toekomst en ben je minder gefrustreerd

-Is het ongewenste gedrag sterk verminderd of zelfs opgelost 

-Is de situatie leefbaar geworden

-Heerst er weer rust in huis en heb je weer plezier in je dier

-Is je kattenkind weer happy; zodat ze minder neigt naar ongewenst gedrag

Jouw investering in het spInzicht advies consult van 60 min. is € 99*

Een vervolgconsult van 45 min. bedraagt € 50* 

*reiskosten van € 0,35 per gereden km vanaf NS station Alexander komen daar nog bij. Binnen een straal van <10 km kom ik op de fiets en bereken ik geen reiskosten.

Ja, ik heb spInzicht nodig

spInzicht basis consult

5 + 14 =

Referenties:

“Je bent bij ons thuis geweest om Cis te bekijken en ons tips te geven tegen het niet willen worden geaaid en enorme bijt (aanval) neigingen tot bloedens toe. Ze kwam zelfs terug om haar gram te halen en bleef aanvallen.  Wij willen je enorm bedanken voor je tips want Cis is enorm lief geworden. 

 “Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel.

”Ik wilde je zomaar even een e-mailtje sturen om te vertellen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat met Beertje. De slaapkamerdeur staat altijd open en er is niet meer onder of op het bed geplast.”

Veel gestelde vragen:

Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

Als tips zouden helpen, zou je probleem al opgelost zijn.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie of sproeien is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken. 

Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Een belangrijk deel van het succes zit hem in de begeleiding. We kunnen zien hoe jouw kat reageert op het behandelplan en zo nodig kan ik het plan aanpassen om tot een optimaal resultaat te komen.   Ook investeer ik veel tijd en geld om mijn vakkennis op peil te houden, zodat ik de katten en de eigenaren nog beter kan helpen.

Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Hij sproeit en is niet onzindelijk.

De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met onderzoek, pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

Is het resultaat gegarandeerd?

Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  Ik heb veel ervaring met onzindelijkheid, schuwe katjes en bepaalde soorten van agressie. De duur van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om het gedrag om te buigen.  Maar de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!