Mijn kat plast in huis

Een onzindelijke kat kan je tot wanhoop drijven, dat vertel ik je uit eigen ervaring.  Je zit er niet alleen mee omdat je op onverwachte plaatsen plasjes vindt maar je hebt ook het gevoel dat je jouw kat steeds in de gaten moet houden:

– wanneer je in de keuken bezig bent houdt je kattenvriend je vaak gezelschap, maar in je achterhoofd bedenk je dat hij misschien op het punt staat stiekem op de bank of voor de tuindeur te plassen terwijl jij staat te wokken

– soms luister je ’s-nachts of je de kat op je weekendtas hoort graven en je vliegt in het donker je bed uit om te kijken of hij erop heeft geplast terwijl het morgen weer vroeg dag is

– de spanning wanneer je thuiskomt, ligt er weer een verrassing die opgeruimd moet worden voordat ik mijn schoenen uitschop en natte sokken krijg?

– inspectie van alle ruimtes waar de kat verblijft, met je emmer sop in de aanslag. Je bent geneigd om je kat steeds minder ruimte te geven in huis maar daarvoor heb je geen kat in huis genomen?

– soms gaat het weer een tijdje goed en dan ben je hevig teleurgesteld als blijkt dat je lieverd zijn mandje heeft onder geplast of dat je nattigheid voelt op het tapijt.   

Maar het allerergste was, dat mijn hart elke keer weer pijn deed als ik weer een plas vond; niet alleen omdat ik er zo intensief mee bezig was, of door de *medische molen waarin wij zaten, van urinetests, blaaspunctie, echo, contrast foto, dieetvoer, pijnstilling etc.; maar ook omdat je weet dat je kat nooit buiten de bak plast of poept om jou te pesten, het dier heeft altijd een goede reden voor onzindelijkheid.  Het is aan ons om uit te zoeken wat die reden is, want  als  eigenaar of kattenouder wil je dat je kat gelukkig is en geen pijn of andere issues heeft; je kat is een geliefd gezinslid!

*Een belangrijke oorzaak van onzindelijkheid is pijn of ziekte, hiervoor verwijs ik je naar je dierenarts. Wanneer je kat medisch behandeld is of een medische oorzaak is uitgesloten en je kat onzindelijk blijft, dan kan ik je goed helpen.

Hormonale onzindelijkheid zie je bij katten die niet “geholpen”/ gecastreerd zijn; dat is normaal kattengedrag. Is jouw kat nog niet geneutraliseerd omdat je een nestje wil? Dan verwijs ik graag naar een  collega met een cattery; omdat ik meer ervaring met geboortebeperking bij zwerfkatten zoals de TNR methode (vangen, castreren, terugplaatsen).

Verder zijn stress, angst en kattenbak aversie aan te wijzen als oorzaak van onzindelijkheid en hierbij kan ik je goed helpen met mijn Leuke Kat Traject!

Je moet er toch niet aan denken dat:

-je kat niet meer vrij door het huis kan  lopen en opgesloten zit wanneer je hem niet in de gaten kan houden omdat je bang bent dat de urine alles aantast

-je kat niet meer naar binnen mag omdat hij overal in huis plast

-het de sfeer in huis verpest omdat jullie er ruzie over  maken

-je kat angstig wordt, omdat je in je wanhoop de verkeerde methodes gebruikt om het probleem op te lossen

-je kat op meerdere plaatsen gaat plassen door de stress die hij ervaart van het opjagen of het wegsturen

-de band met je kat verwatert omdat het probleem ingesleten raakt

Je kat heeft een goede reden om buiten de bak te plassen (of te poepen), hij doet dit niet zomaar of uit protest en het is aan ons om de motivatie ervan te achterhalen en het op te lossen op een katvriendelijke manier

Ja, ik wil aan de slag!

Wat kan je verwachten met het Leuke Kat Traject?

-je kat gaat weer netjes op de kattenbak of de situatie is sterk verbeterd zodat het weer leefbaar is in huis

-je hoeft niet meer in de weer met een emmer sop zodra je thuiskomt; je kan gewoon op de bank ploffen

-je krijgt “huiswerk” en je vind het geen bezwaar om veranderingen doorvoeren ter oplossing van het probleem gedrag

-je krijgt telefonische ondersteuning en begeleiding, wij gaan dus samen meteen aan de slag voor het beste resultaat!

-je begrijpt je kat en kan anticiperen op het gedrag

-je hebt weer vertrouwen in een toekomst met je maatje en je bent minder gefrustreerd

-er heerst weer rust in huis en je hebt weer plezier in je dier

-je kat is weer gelukkig; zodat hij minder neigt naar ongewenst gedrag

-met jullie persoonlijke behandelplan, weet je precies wat je moet doen om tot resultaat te komen en hoe je dat in de toekomst vast moet houden

Ja, dit wil ik!

Jouw investering vanaf:

€ 199 incl. BTW excl. reiskosten 

    Ervaringen:

    “Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel. Sinds die tijd gaat Dotje met plezier naar de kattenbak.”

    “We hebben 2 Perzische katers (gecastreerd) van 9 jaar, ze zijn broertjes. Chjuk heeft al jaren lang blaasgruis en daardoor ook plaste en sproeide hij al heel erg lang in het huis. Na alles geprobeerd te hebben zijn we naar een gedragstherapeut gaan zoeken en hebben we Anja gevonden. Gelukkig! Ik zeg gelukkig, omdat het echte professioneel is. Ze is ook eerlijk, weet alles van katten en begrijpt ze alsof ze zelf ooit kat is geweest! Ze is bij ons thuis geweest en eerlijk verteld dat omdat het plasprobleem al jaren lang speelt is het mogelijk dat de therapie niet 100% gaat slagen, maar door haar doeltreffende adviezen is het toch gelukt!!”

    Veel gestelde vragen:

    Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

    Als tips zouden helpen, zou je probleem al opgelost zijn.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie of sproeien is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken.

    Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

    De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Een belangrijk deel van het succes zit hem in de nazorg. We kunnen zien hoe jouw kat reageert op het behandelplan en zo nodig kan ik het plan aanpassen om tot een optimaal resultaat te komen.   Ook investeer ik veel tijd en geld om mijn vakkennis op peil te houden, zodat ik de katten en de eigenaren nog beter kan helpen.

    Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Mijn kat sproeit en is niet onzindelijk.

    De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met onderzoek, pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

    Is het resultaat gegarandeerd?

    Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  Ik heb veel ervaring met onzindelijkheid, schuwe katjes en bepaalde soorten van agressie. De duur van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om het gedrag om te buigen.  Maar de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!

    Ja, dit is de oplossing!