Vernielzucht en ander Kittenkwaad

Een onstuimig katje  die je hele inboedel vernielt, wie zit daar nou op te wachten.  Gaten in de bank, halen in je kleed of vellen aan het behang in de gang. Je schaamt je voor je eens zo mooie spullen en de tranen schieten in je ogen als je rondkijkt en de schade in je opneemt.   Kom je thuis uit je werk is de  aarde uit de plantenbak  gegraven en je kitten heeft er ook nog in geplast als het een beetje tegenzit, of  de kleine schat klimt in de gordijnen.  Op het aanrecht surfen, eten stelen, overmatig aandacht trekken door te klieren of overmatig te miauwen of te krabben aan de slaapkamer deur.

Je had niet gedacht dat een kat zo aanwezig zou kunnen zijn, je zag hem liever lui spinnend op schoot.  Je probeert met je kat te spelen, maar daar heeft hij ook weinig interesse in, eerder gooit hij jouw spullen van de tafel om de zwaartekracht te testen waarna hij uit je glazen drinkt.

Voordat je met de plantenspuit gaat zwaaien of gaat schreeuwen naar je dier of het ongewenste gedrag besluit te negeren, kun je beter achterhalen waarom je kat zo druk is en waarom hij zoveel kattenkwaad uithaalt.  Je kattenkind heeft er waarschijnlijk een goede reden voor.  Iets wat lijkt op aandacht trekken kan een medische reden hebben.  Een kat is nu eenmaal geen goudvis, hij klimt en klautert en onderzoekt dingen met zijn neusje of bekje of verschuift iets met zijn pootjes.  Maar met begrip en begeleiding komt het wel weer op zijn pootjes terecht met die kleine stukjes eigenwijs;-)

 

Herken je dit?

-wanneer je eten staat te koken, struikel je constant over je kat die bedelend voor je voeten loopt in de hoop dat er wat valt.  Je kan geen boterham smeren, want hij steelt het beleg van je brood en maakt zich smakkend uit de voeten.

-je kat is altijd op het aanrecht te vinden terwijl hij weet dat het niet mag

-planten worden uitgegraven, de aarde ligt door heel de kamer

-telkens op je tafel klimmen of op de kast springen en ook je gordijnen moeten het ontgelden als je niet goed oplet

-krabbelen aan de slaapkamerdeur in alle vroegte en klieren tot je je bed uitstormt

-overmatig miauwen om aandacht te trekken

-uit alle glazen drinken

-krabben aan de bank en op andere ongewenste plaatsen, het lijkt wel of alles vernield moet worden

Je moet er toch niet aan denken dat:

 -jullie band verslechterd omdat je steeds moet zeggen dat iets niet mag

-je kat straks bang wordt of gestrest omdat hij van je schrikt en niet de kans krijgt om zijn natuurlijke gedrag uit te voeren

-jij slaap te kort komt omdat je kat steeds vroeger komt klieren aan de slaapkamer deur

-je nieuwe bank straks ook gesloopt wordt door scherpe klauwtje

-je kat wordt verbannen naar de gang,  omdat je hem niet meer vertrouwt alleen in huis

-je herplaatsing gaat overwegen omdat je geduld is opgeraakt

 

Hoe zou het voor je zijn:

-als wij samen achterhalen waarom je kleine diva zo kliert en het gedrag op een katvriendelijke manier in goede banen leiden?

-als je katje niet zo vervelend doet en jij hem niet constant in de gaten hoeft te houden en gewoon op de bank naar je lievelingsserie kon kijken zonder dat hij in je armen hangt

-als je weer een stevige band hebt met je kat waardoor je kleine deugniet zich niet steeds uit de voeten hoeft te maken?

-dat je de plantenspuit alleen nog gebruikt waarvoor die bedoelt is n.l. je planten i.p.v. op je kat?

-als er weer rust komt in huis en jij van je maatje kan genieten zonder hem constant in de gaten te moeten houden?

-dat jullie samen op de bank kunnen relaxen met zijn ronkende motortje als achtergrond muziek?

 

Ja, ik wil aan de slag!

Jouw investering vanaf:

€199 incl. BTW excl. reiskosten 

Wat kan je verwachten?

-wanneer je aan de slag gaat met het behandelplan verbetert de situatie zal het ongewenste gedrag verminderen en op den duur verdwijnen

-je weet precies wat je moet doen om escalatie te voorkomen

-je begrijpt je kat en kan anticiperen op het gedrag

-je hebt weer vertrouwen in een toekomst met je maatje en kun je weer van je nachtrust genieten

-de situatie wordt weer leefbaar voor jou en je kat en blijven je spullen heel

-je krijgt “huiswerk” en je vind het geen bezwaar om wat  veranderingen doorvoeren ter oplossing van het probleem gedrag

-je krijgt telefonische ondersteuning en begeleiding, wij gaan dus samen meteen aan de slag voor het beste resultaat!

-er heerst weer rust in huis en je hebt weer plezier in je dier

-je kat is weer gelukkig; zodat hij minder neigt naar ongewenst gedrag

-met jullie persoonlijke behandelplan, weet je precies wat je moet doen om tot resultaat te komen en hoe je dat in de toekomst vast moet houden

 

Ja, dit wil ik!

Ervaringen:

“Wil je deze foto van Dudu en Beau niet onthouden, ben echt reuze trots dat deze 2 katers zo ver in zo’ n korte tijd gekomen zijn, en dat mede door jouw tips.  Dudu een ontzettende lieve kroelpoes is geworden heel relax en een gezellige prater, wij zijn echt hartstikke blij met onze 2 mannen. Wil je daarom nog een keer vriendelijk bedanken.”

“Wij weten veel van katten tegenwoordig; merken dat in de omgang met andere katten ook. Veel mensen begrijpen katten helemaal niet en kennen de signalen niet.  Dankzij jou kennen wij die wel! Dank daarvoor.”

 

Ja, dit hebben wij nodig

Veel gestelde vragen:

Kun je niet gewoon wat gratis tips geven?

Als tips zouden helpen, zou je probleem al opgelost zijn.  Vooral bij complexere zaken zoals agressie of sproeien is het belangrijk om de motivatie van de kat achterhalen.  Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en een heleboel tips gegoogeld zonder het gewenste resultaat. Dat komt omdat de drijfveer voor het ongewenste gedrag niet is achterhaald en omdat er vaak meerdere problemen spelen, die elk op een andere manier aangepakt moeten worden. Voor een goed resultaat, kies ik altijd voor therapiemethoden die elkaar versterken.

Ik heb het bedrag dat je vraagt gezien, kan dat niet goedkoper?

De gedragstherapie is helemaal afgestemd op jouw kat(ten) en jouw persoonlijke situatie. Hierdoor gaan er veel uren in een compleet traject zitten.  Een belangrijk deel van het succes zit hem in de nazorg. We kunnen zien hoe jouw kat reageert op het behandelplan en zo nodig kan ik het plan aanpassen om tot een optimaal resultaat te komen.   Ook investeer ik veel tijd en geld om mijn vakkennis op peil te houden, zodat ik de katten en de eigenaren nog beter kan helpen.

Waarom moet ik de urine van mijn kat laten testen bij de dierenarts? Mijn kat sproeit en is niet onzindelijk.

De urinetest is nodig om eventuele lichamelijke oorzaken uit te laten sluiten van zowel plassen als sproeien! Helaas zijn katten meesters in het verbergen van pijn en veel gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijk ongemak.  Hierdoor kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken: sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien of ze sproeien en legen tegelijkertijd hun blaas.   Je bespaart je kat een hoop pijn en ellende en jezelf een hoop geld wanneer blijkt dat de onzindelijk van jouw kat komt door bijv. blaasontsteking, blaasgruis, blaasstenen, of een andere fysieke oorzaak.  Alleen gedragstherapie geeft in zo’n geval nooit het gewenste resultaat; maar een stappenplan in combinatie met onderzoek, pijnstilling, medicatie en/of dieetvoer voorgeschreven door jouw dierenarts wel!

Is het resultaat gegarandeerd?

Goed resultaat hangt af van de kennis en ervaring van de gedragstherapeut en van de inzet en wensen van de eigenaren.  Ik heb veel ervaring met onzindelijkheid, schuwe katjes en bepaalde soorten van agressie. De duur van het probleemgedrag speelt ook een rol.  Wanneer een probleem al jaren speelt is het lastiger om het gedrag om te buigen.  Maar de situatie verbetert altijd! Blijf je aanmodderen, dan verslechterd de situatie gegarandeerd!

Ja, dit is de oplossing