Hey, ik ben Anja en ik ben mijn hele leven al omringd door katten vriendjes. Zonder problemen, tot in 2003 mijn lieve Ragdolls Beau (foto uit de oude doos) met zijn broertje Billy bij ons kwamen wonen. Beau begon met 2 jaar vaak naast de kattenbak te plassen en wij kregen de diagnose Feline Idiopathische Cystitis (blaasontsteking zonder aanwijsbare oorzaak) na veel tobben en onderzoeken. Beau kreeg behalve dieetvoer, steeds zwaardere medicatie voorgeschreven, omdat hij psychisch niet in orde zou zijn, maar ik herkende mijn kat daar helemaal niet in. Hier had ik erg veel verdriet van; vooral omdat ik zag hoe Beau veranderde van een blije, fiere kat naar een onhandelbare tijger bij andere mensen als gevolg van pijnlijke onderzoeken. Een homeopathische dierenarts heeft ons na een half jaar geholpen die zware medicatie af te bouwen door betere middelen voor te schrijven.  Zelf heb in die tijd verschillende dingen geleerd zoals Reiki, T-touch en Bachbloesems, in de hoop mijn lieve kat te kunnen helpen. Soms leek dat goed te gaan, maar dan plaste mijn arme Beau toch ineens weer in zijn mandje en was zijn urine weer rood.

In januari 2011 ben ik gestart met de opleiding Gedragstherapeut voor Katten bij Tinley;  module 2 van de opleiding was geheel gewijd aan medische oorzaken van gedragsproblemen en dat was in die tijd mijn einddoel. Maar katten zijn zo fascinerend, dat ik na elke module meer wilde weten; er ging een wetenschappelijke wereld over diergedrag voor mij open en voor ik het in de gaten had was ik een diploma rijker en inmiddels ben ik al sinds 2014 actief met het oplossen van ongewenst gedrag. Toch was de belangrijkste winst voor mij Beau; zijn urine bleef schoon en hij was weer een leuke, happy kat geworden, omdat ik nu in staat was zijn leefomgeving aan te passen en kon anticiperen op stressvolle gebeurtenissen voor hem.  We hebben onze lieve Beau op 23 juli 2021 (2 maanden voor zijn 18e verjaardag) moeten laten inslapen wegens nierfalen en er gaat geen dag voorbij dat ik niet met een glimlach aan mijn beste vriendje denk.

Met alles wat ik vandaag de dag weet, vind ik het ontzettend jammer dat er nog katteneigenaren zijn die denken het beste met hun dier voor te hebben wanneer ze allerlei goed bedoelde adviezen van leken of Dr. Google opvolgen. Hierdoor blijft het gewenste resultaat vaak uit of de situatie verergerd; met nare gevolgen voor de kat en frustratie voor de eigenaar. 

Leergierig als ik ben, volg ik veel cursussen, seminars, lezingen en workshops. Klik hier om te zien welke. Dit soort dagen zijn voor mij ook een mooie gelegenheid om van gedachten te wisselen met collega’s.

Kortom ik geef “alles voor de katten” en dat uit zich ook in mijn vrijwilligerswerk bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond, waar ik sinds juli 2006 als vrijwilliger werkzaam ben. Eerst in de kattenopvang, daarna in de buitendienst en nu als gastgezin voor kittens en voor deskundig advies over geplaatste katten. Er leven ca. 30.000 zwerfkatten in Rotterdam die onze hulp hard nodig hebben.

Als je me zou kennen, zou je weten dat ik:

-een idealist ben die geniet van verre oorden maar ik houd ook van wandelen en fietsen in de Nederlandse natuur 

-ook te porren ben voor een avondje koken of vega wine- and dine in the city

-creatief ben, ik vind het fijn om wat met pen en aquarelverf  in mijn schetsboekje te “flatsen” en om kattenspeeltjes te haken met kattenwiet (dan blijven ze gezellig in de buurt;-), maar ik kan ook niet stil zitten bij  spetterende live muziek 

-geniet van fantasy drama zoals The Lord of the Rings en The Game of Thrones 

-veel lach en mij niet snel van de wijs laat brengen, want ik weet dat altijd alles weer op zijn pootjes terecht komt

schroom dus niet om snel contact met mij op te nemen en vraag ter kennismaking de gratis Blikopener sessie aan via de contact knop op de homepage. Mensen die al met mij gewerkt hebben vinden mij een hartelijk persoon met een helder verhaal. Hierdoor boek jij snel het gewenste resultaat met je katten en daar gaat het tenslotte om!