Ik heb veel ervaring met katten maar helaas liep ik vast met de introductie van Pasha bij Nico, beiden geadopteerd via St.Zwerfkatten Rijnmond. Pasha werd bang van Nico omdat die hem aanviel. Door 2 telefoongesprekken met Anja werd ik op het juiste spoor gezet waardoor ik op de goede manier aan de slag kon. Nico en Pasha zijn goede maatjes nu. Het was even wennen maar de balans is gekomen. Bedankt en succes met je mooie werk en wellicht tot ziens.

Arianne

“Je bent bij ons thuis geweest om Cis te bekijken en ons tips te geven tegen het niet willen worden geaaid en enorme bijt (aanval) neigingen tot bloedens toe. Ze kwam zelfs terug om haar gram te halen en bleef aanvallen.  Wij willen je enorm bedanken voor je tips want Cis is enorm lief geworden. Met jou tips rekening gehouden ging het langzamerhand beter met haar.  Mijn man was zover al dat hij Cis weg wilden doen en nu zijn ze onafscheidelijk. Hij kan zich het niet voorstellen dat hij dat ooit van plan was. Cis knuffelt enorm nu.  Wij hebben haar wel naar buiten laten gaan als wij thuis zijn en hebben de tips in acht genomen en het helpt. Een andere benadering helpt dus wel degelijk en voor jou ook een “pluim” dat je goed werk gedaan hebt.  Gewoon doorgaan met dit mooie werk.

Elstiena

We hebben 2 Perzische katers (gecastreerd) van 9 jaar – Chjuk en Hek. Ze zijn broertjes. Chjuk heeft al jaren lang blaasgruis en daardoor ook plaste en sproeide hij al heel erg lang in het huis. Na alles geprobeerd te hebben zijn we naar een gedragstherapeut gaan zoeken en hebben we Anja gevonden. Gelukkig! Ik zeg gelukkig, omdat het echte professioneel is. Ze is ook eerlijk, weet alles van katten en begrijpt ze alsof ze zelf ooit kat is geweest! Ze is bij ons thuis geweest en eerlijk verteld dat omdat het plasprobleem al jaren lang speelt is het mogelijk dat de therapie niet 100% gaat slagen, maar door haar doeltreffende adviezen is het toch gelukt!! Anja, hoe blij we zijn kan ik met woorden niet beschrijven! Heel erg bedankt
Ik kan deze specialist aan iedereen aanbevelen. Ze is ook heel secuur, komt alle afspraken na, communicatie met Anja is heel prettig – ze beantwoordt alle vragen en helpt je met alle nodige informatie. Kortom – de hoogste waardering voor je hulp en inzet, Anja en heel veel succes verder! Liefs, Dina, Frank, Chjuk en Hek.

Dina

Wij weten veel van katten tegenwoordig; merken dat in de omgang met andere katten ook. Veel mensen begrijpen katten helemaal niet en kennen de signalen niet.  Dankzij jou kennen wij die wel! Dank daarvoor.

Milika

Ik heb Anja Terlouw ingeschakeld toen ik advies nodig had over Bessie,  een katje wat nog heel bang was en daardoor moeilijk benaderbaar. Dankzij Anja’s duidelijke plan van aanpak is het vertrouwen van Bessie  met de dag gegroeid en kunnen we inmiddels zeggen dat er een onafscheidelijke band met haar is opgebouwd.
Bessie gaat nu een mooi leven tegemoet zonder angst.

Ellen

“Vorig jaar heb ik Anja ingeschakeld omdat het gedrag tussen onze katten Sayang en Cinta niet lekker ging. Zij hebben jammer genoeg nooit echt een match gehad maar nu werd dit in die zin erg dat Cinta een kale buik kreeg en Sayang joeg Cinta steeds vaker weer naar boven en met een toekomstige verbouwing in het verschiet zat ik echt even met de handen in het haar. Wat nu?
Cinta is altijd een angsthaas geweest vooral voor alles wat vreemd was.
De eerste kennismaking met Anja en haar tovertas verliep soepel. Ik keek er dan ook heel erg van op dat Cinta naar beneden kwam en heel langzaam richting Anja liep om te snuffelen. Na het eerste gesprek werd er een plan opgesteld. De adviezen en opdrachten die we van Anja kregen waren we erg mee geholpen. Ze komt met ideeën waar je zelf niet bij stil staat. Als we tussentijds hulp nodig hadden had ze altijd een luisterend oor en dacht met je mee. De pluizenbollen zijn nog steeds geen vrienden maar het scheelt enorm nu. We weten wat we wel en niet moeten doen en je eigen gedrag naar de katten toe speelt daarbij een belangrijke rol. Anja, ik wil je nogmaals bedanken voor alle goed tips. “ 

Sandra

“Ik heb Anja een aantal jaar geleden leren kennen als een zeer vriendelijke, behulpzame en professionele vakvrouw met het hart op de juiste plaats. Toen ik onlangs een gedragsprobleem bij mijn kat constateerde was het direct Anja waar ik aan dacht. Zij kon me vast helpen! En dat was ook zeker zo. Ik heb haar ‘s ochtends een bericht gestuurd en diezelfde avond had ik al een telefonische afspraak met haar.
Mijn poes Vlekkie was zeer onverwachts en veel te jong (4 maanden) in verwachting geraakt en een week na de bevalling kreeg ze het ineens op haar heupen. Ze ging slepen met de kittens en liet ze dan ergens achter terwijl ze zelf ging spelen. Na een paar gebroken nachten en frustraties wist Anja mij precies te vertellen wat er aan de hand was. Vlekkie was een “tienermoeder” en begreep niet zo goed wat ze moest doen. Ze was in de war. Tijdens het zeer uitvoerige gesprek met Anja kreeg ik vele bruikbare tips welke we ook direct konden toepassen. Geen ingewikkelde dingen, maar gewoon net even weten wat je moet doen in zo’n situatie. Het probleem was vrijwel direct verholpen en Vlekkie was weer de lieve en zorgzame moeder voor haar kittens! Dank je wel, Anja! Je hebt ons ontzettend goed geholpen!

Carola

“Lucky is een 8 jaar oude gecastreerde kater. Hij was in ander half jaar drie keer weggelopen terwijl hij meestal niet ver van huis gaat en maar kort, twee keer is dit gebeurt tijdens de vakantie van mij en een keer terwijl werkmensen bezig waren achter het huis. Hij is zeker twee weken weg geweest per keer. Ik had de hulp van Anja ingeschakeld omdat Lucky nogal angstig is en lijkt soms ook wat somber. Daarnaast wilde ik ook kijken wat het wegloopgedrag van Lucky kan zijn en wat ik er kan aan doen. Ik kreeg veel vragen te beantwoorden die Anja me gesteld had. Het was goed om hier eens over na te denken en zijn gedrag te analyseren. Daarna kreeg ik nog meer vragen en toen hebben we afgesproken zodat Anja hem in zijn natuurlijke omgeving kan zien en hem observeren. Ze heeft heel goede tips gegeven. Lucky is nu een veel blijere kat omdat ik meer rekening met hem en zijn gewoonten hou. Ik kreeg ook een uitgebreide analyse van zijn gedrag ook weer veel tips via de mail . Ik heb er ontzettend veel aan gehad. Ik ben pas weer op vakantie geweest en dit keer de tips gebruikt die Anja had gegeven. Na mijn vakantie trof ik een ontspannen Lucky aan die blij was me te zien. Ik zou anderen die problemen hebben met hun kat of poes aanraden om de hulp van Anja in te schakelen. Zij is gedegen en professioneel,  geeft veel tips waar je echt iets aan hebt.  Namens Lucky en mij heel erg bedankt voor je hulp.”

Petra

“Dotje is een lange tijd onzindelijk geweest. Dit kwam ook doordat ze blaasgruis had. Door voeding aanpassingen is dit goed gekomen. Maar daarna wou ze alsnog niet plassen op de kattenbak. Na alles te hebben geprobeerd in onze ogen, hebben we Anja ingeschakeld. En zij kwam met een oplossing en die was zo simpel. Sind die tijd gaat Dotje met plezier naar de kattenbak. We hebben ook een grotere bak gekocht, zodat ze lekker kan graven.in de kattenbak. En wat vindt ze dat leuk! Dank je wel Anja voor je hulp, ook van Dotje! Echt een aanrader”.

Marlieke

“In april 2014 ging ik naar de Stichting Zwerfkatten in Rotterdam om kater Waylon (toen nog Wrinkle) te adopteren. Omdat men weet dat ik dierhomeopaat ben kreeg ik het verzoek of ik het toen 7 maanden oude poesje Kitty ook een kans wilde geven. Ze wisten niet wat ze met haar aan moesten. Ze was erg getraumatiseerd, erg bang en agressief maar ze wilde haar ook niet weer op straat zetten. De eerste weken zat ze in een grote bench en konden we haar niet goed benaderen. Na heel veel geduld, liefde en verschillende homeopathische middelen veranderde Kitty in een mooie dame die steeds meer toenadering zocht. Voorzichtig mochten wij haar aanraken en na een half jaar begon ze ook te spinnen van genot. De band tussen Kitty en Waylon is vanaf de eerste dag er moeizaam geweest. Waylon wilde in eerste instantie spelen maar dat begreep Kitty niet en uitte dat in blazen en grommen. Hierdoor werd Waylon ook boos en begon op haar te jagen. Soms waren er tijden dat het beter ging maar dat kon ook weer zo omslaan. Op een gegeven moment begon Kitty steeds vaker op mij te jagen en in mijn voeten te bijten. Dan veranderde haar blik en staarde ze naar mijn voeten of arm. Toen ze mij twee keer hard in mijn arm beet, en ook doorbeet heb ik de hulp ingeroepen van kattengedragsdeskundige Anja Terlouw. Vooraf aan het consult moest ik een uitgebreide vragenlijst over Kitty invullen. Daarna komt Anja aan huis zodat ze het dier in haar eigen omgeving kan zien. Ze maakte eerst rustig kennis met Kitty en Waylon. Vervolgens hebben we een uur lang gesproken over Kitty maar vooral ook haar gedrag geobserveerd. Een aantal dagen later kreeg ik een uitgebreide analyse opgestuurd met daarin de bevindingen van Anja en de tips hoe het best te handelen in bepaalde situaties. Ik moet nog altijd oppassen met Kitty die waarschijnlijk nooit goed is gesocialiseerd, maar dankzij de tips van Anja kan ik er beter mee opgaan en Kitty ook!“

Nancy

 

 “Wil je deze foto van Dudu en Beau niet onthouden, ben echt reuze trots dat deze 2 katers zo ver in zo’ n korte tijd gekomen zijn, en dat mede door jouw tips.  Dudu een ontzettende lieve kroelpoes is geworden heel relax en een gezellige prater, wij zijn echt hartstikke blij met onze 2 mannen. Wil je daarom nog een keer vriendelijk bedanken.” 

Martina

”Ik wilde je zomaar even een e-mailtje sturen om te vertellen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat met Beertje. De slaapkamerdeur staat altijd open en er is niet meer onder of op het bed geplast. De laatste keer dat ze geplast heeft is al een hele tijd geleden en dit kwam dan meestal omdat de bak niet schoon genoeg was  Ik wil je nogmaals bedanken voor je goede adviezen en hulp.” Mandy

Mandy

 

“Anja heeft een aantal keer voor onze kat Dolfje gezorgd tijdens vakantie. Dat doet ze meer dan perfect. Verder hebben we haar expertise kunnen inzetten tijdens ‘gedragsproblemen’ van de kat. Hier hebben we veel aan gehad. Ik kan Anja van harte aanbevelen als katgedrag-expert en kat-opvang.

Esther

 

“Het spinzicht consult voor Mio heb ik als prettig ervaren. De vragen werden duidelijk beantwoord en daarnaast ook goede adviezen gekregen.  Het contact met jou ook prima, je neemt de tijd voor het consult en bent altijd bereikbaar voor advies. Alsnog wil ik je bedanken voor je tijd en adviezen.”

Eveline

“Ik heb Anja in augustus gemaild en om advies gevraagd omtrent het integreren van de kat Bobbie bij mijn Izzy.  Izzy heeft een tijd medicatie gekregen en zat in een diep dal maar is nu inmiddels zonder medicijnen. Ze is weer een happy kat.  Bobbie komt af en toe nog eens even bij ons langs maar komt niet meer binnen.  Wat een verschil in gedrag met toen en nu van Izzy.  Ik was en ben nog steeds blij met je advies.”

Carla

“Anja heeft mij goede tips gegeven hoe Rakker en Olly veilig op het balkon naar buiten kunnen en hoe een ‘verrijkte leefomgeving’ te creëren. Anja heeft daar zowel voor binnen als buiten creatieve ideeën aangedragen en mij laten inzien dat het niet altijd veel hoeft te kosten.  Na alle adviezen heeft ze enthousiast meegedacht over de uitvoering. Kortom ik ben erg geholpen en tevreden.”

Iris

“Uw advies heeft inderdaad geholpen. Na 3 weken zijn ze saampjes. Het gaat wel beter met ze en zij is aan het huisje gewend en niet meer zo bang voor de trap. Dank u wel!

Monika

We zijn tot nu toe echt heel erg blij geweest met alle tips en inspanning die je voor ons geleverd hebt! Hierdoor lijkt het er toch op dat we Kira gewoon bij ons kunnen houden! 
Ze zal altijd gevoelig blijven, maar als het blijft zoals het nu is kunnen we er goed mee leven 🙂 

 

Jocelyn

Het gaat nog steeds heel goed. Al je tips en trucs hebben echt geholpen, zowel wanneer we visite hebben als wanneer mijn moeder alleen (of met haar visite) in huis is gaat het nu echt goed. Vooral het lezen van de lichaamstaal en de wijze van benaderen hebben echt geholpen. Je kunt dit dossier dus sluiten, zeer tevreden klanten:)

CB

Via de mail heb ik met Anja een telefonische afspraak gemaakt om het gedrag van mijn katers te bespreken. Sinds Louis heb, is Marley afstandelijker naar mij geworden. Marley wil niet meer of met moeite binnenkomen en rent van me weg, blaast en gromt naar me. Daarnaast is er het probleem dat mijn buren hem steeds in huis nemen omdat Marley bij hen naar binnen wil. Anja heeft echt de tijd voor me genomen en veel vragen gesteld om het gedrag goed in te kunnen schatten. Aan het einde van het gesprek heeft ze mij een advies gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan en nog steeds mee bezig ben. Door het gesprek bleek dat ik Marley teveel “controleer” waardoor hij afstand van mij wil. Ook heb ik tips gekregen om meer structuur te bieden aan Marley waardoor hij minder de kans heeft om bij buren naar binnen te kunnen gaan. We hadden afgesproken na een aantal weken opnieuw te bellen om te zien of het uitgevoerde advies progressie heeft gemaakt. Zo niet, dan konden we altijd nog een traject opzetten. Echter heb ik na die aantal weken al een verschil gemerkt waardoor dat nog niet nodig is. Ik ben erg blij dat Anja me zo goed heeft kunnen helpen. Ik vond het erg prettig dat ze hartelijk en direct was. Anja wond er geen doekjes omheen wat het probleem was, zodat het voor mij ook duidelijk is wat ik kan doen om te zorgen dat mijn katers het naar hun zin hebben. Nogmaals bedankt voor de goede raad! 

Debora