Aanbod

KATTENGEDRAGSTHERAPIE:

Een huis zonder dieren is geen thuis wat mij betreft. Er gaat toch niets boven de warmte en gezelligheid van een spinnende theemuts als maatje? En er is toch niets leuker dan het zien van een spelende kat die helemaal opgaat in zijn spel met zijn rare sprongen? Helaas  kunnen onze harige diva’s ons soms ook tot wanhoop drijven door onzindelijkheid of sproeien. Soms kan je ze wel achter het behang plakken; terwijl je stapeldol op ze bent en je ze voor geen goud zou willen missen… maar diep in je hart wil je toch een keurige kat?

Herken je dit?

Je komt thuis na een lange dag werken en zodra je binnenstapt ruik je pies op de deurmat of je stapt bijna in een geurig drol die als presentje is achter gelaten op het woonkamerkleed. Voordat jij je jas en schoenen uittrekt om daarna lekker op de bank ploffen met een kop koffie of thee, moet je eerst op zoek naar een keukenrol, een doekje en een emmer sop. Je kat drentelt miauwend om je heen om aandacht terwijl jij zijn smeerboel opruimt. Jouw prinsje is zich van geen kwaad bewust en alleen maar blij dat je weer thuis bent. Maar jij hebt het even gehad met jouw lieve dier en negeert hem terwijl je druk in de weer bent om alles weer fris en schoon te krijgen. Jij wil alleen maar even rust en wat te drinken om even bij te komen van een hectische dag. En in je hart ben je blij dat er niemand getuige is geweest van deze onhygiënische toestand en vraagt je bezorgd af hoe het allemaal moet als je op vakantie gaat.  De volgende ochtend merk je dat er op de bank is geplast en begint het hele schoonmaak ritueel weer opnieuw, nog voor jouw dag goed en wel begonnen is. Je bent stapelgek op je harige maatje en hebt al van alles geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. Jouw kleine diva drijft je op deze manier langzaam tot wanhoop en bederft het plezier in het hebben van een dier.

Stel je nu eens voor dat het zo zou gaan:

Je steekt de sleutel in het slot en komt thuis na een lange dag hard werken. Er komt bezoek mee naar huis en jullie gaan gezellig samen koken.  De voordeur zwaait open jouw keurige kat rent naar de voordeur om jullie enthousiast te begroeten, al spinnend en kopjes gevend.  Je huis ziet er nog precies zou uit zoals je het vanmorgen hebt achtergelaten.  Netjes, opgeruimd en fris. Geen geurige verrassingen her en der verspreid door het huis maar alles netjes in de bak. De enige manier waarop jouw kat zijn geurtje afgeeft is d.m.v. het geven van kopjes tegen je benen. Jullie trekken jas en schoenen uit en schenken rustig iets te drinken in.  De avond kan ontspannen beginnen en je harige diva gedraagt zich voorbeeldig.

Waar wacht je nog op?

Jij kunt dit scenario en dit leven voor jezelf scheppen. Net als ikzelf en anderen voor jou. Ik kan je helpen met het “Keurige Kat” traject. En je hoeft het niet alleen te doen, want ik help je. Met een gedegen onderzoek naar de motivatie van jouw kat en een katvriendelijk behandelplan op maat incl. een stappenplan gemaakt voor jouw unieke situatie. Drie maanden lang houd ik een vinger aan de pols, dus je staat er nooit alleen voor en is het gedonder met jouw kat snel verleden tijd. Ik vind het jammer dat sommige eigenaren het beste met hun dier denken voor te hebben, terwijl ze allerlei goed bedoelde adviezen van mensen die er verstand van denken te hebben, opvolgen. Helaas blijft het resultaat vaak uit, anders waren de problemen opgelost of was het probleemgedrag sterk verminderd.

Ik nodig je uit:

Om contact met mij op te nemen via telefoonnummer 06 30815872 of via 2kattengedrag@gmail.com of het formulier op deze website, om te zien wat ik voor jou kan betekenen. Ik ben een Rotterdamse; ik waardeer het als je eerlijk tegen mij bent zodat ik je een eerlijke prognose en goed advies kan geven, toegespitst op jouw situatie.  Ik ben ook van de opgestroopte mouwen;-) dus je kan na het consult meteen aan de slag. Kattengedragstherapie is een vak; iedere situatie en motivatie verschilt per kat; daarom helpen algemene adviezen vaak niet. Ik heb begrip voor eigenaar en kat en we komen altijd tot een oplossing.  Er wordt vaak over mij gezegd dat ik zelf een kat ben 😉; dus  geheimen hebben onze diva’s niet meer voor mij! Mijn consulten worden door eigenaren als zeer verhelderend ervaren, zelfs door bedreven kattenliefhebbers.

Na onze samenwerking:

-Weet je waarom jouw kat het ongewenste gedrag vertoont

-Weet je precies welke stappen je moet volgen om tot resultaat te komen en je krijgt inzicht in de leerprincipes

-Is jouw huis weer toonbaar, fris, schoon en hygiënisch

-Hoef je niet meer op te letten waar je loopt en sta je nooit meer in verrassingen

-Durf je met een gerust hart visite uit te nodigen en hoef jij je niet meer te schamen

-Kun je van je welverdiende vakantie genieten en durf je een oppas aan huis te vragen

-Weet jij precies wat er omgaat in je kat en kun je inspelen op verschillende situaties

-Weet je wat er nodig is om jouw kat gelukkig te maken

-Begrijp jij de lichaamstaal van je kat

-Zit jouw kat weer lekker in zijn vel

-Kun jij het gedrag van jouw kat beïnvloeden op  een katvriendelijke manier

-Is de band met jouw kat verstevigd en heb je weer plezier in je dier

 Investering:

Jouw investering in het “Keurige Kat traject” bestaat in de eerste plaats uit inzet en tijd en misschien een bezoekje aan je dierenarts voor een urinetest in het geval je kat niet sproeit maar onzindelijk is. Ik ben geen “kattenfluisteraar” dus ik mail je  jouw persoonlijke behandelplan binnen een paar dagen na het huisbezoek, om er thuis mee aan de slag te gaan. Daarnaast is er ook een financiële investering van € 150. Reiskosten van € 0,19 per gereden km vanaf postcode 2906 volgens de ANWB routeplanner komen daar nog bij.  Dit is inclusief:

 1. Bestudering van een uitgebreide vragenlijst
 2. Een huisbezoek van 2 uur om de kat te observeren, de leefomgeving in kaart te brengen, aanvullende vragen te stellen en al jouw vragen te beantwoorden
 3. Beoordeling/analyse van het gedrag
 4. Uitgebreid persoonlijk behandelplan per e-mail toegespitst op jouw katten en jouw situatie
 5. Eventueel een kort verslag voor de dierenarts
 6. 3 maanden coaching per e-mail of telefoon
 7. Eventuele aanpassing van het therapieplan m.b.t. de originele hulpvraag
 8. Mogelijkheid tot lenen van voerpuzzels ter voorkoming van een miskoop
 9. Evaluatieformulier aan het einde van het traject

Wil jij dat jouw kat zich weer keurig gedraagt en alles netjes in de bak deponeert zodat jouw huis weer schoon en fris is ? Ben jij bereid om je (samen met mij) de komende weken hiervoor in te zetten, zodat je binnen 2 maanden weer een keurige kat hebt?  Maak dan nu een afspraak op tel: 06 30815872.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe sneller het is opgelost.

 

KATTENDEBAT “TEBBIE IN HUIS?”  

Altijd al willen weten hoe het nu echt zit met dat kleine stuk eigengereid? Waarom je tijger op het aanrecht springt en aan de bank hangt? Waarom ze dol zijn op jouw stinkende schoenen of waarom ze kopjes geven? Wil jij meer weten over kattentaal en communicatie? Waarom katten zo graag in dozen zitten en zo dramatisch doen over een dichte deur? Praat gezellig mee en leef je in tijdens het kattendebat.

Leuke interactieve middag of avond voor kattenpersoneel en kattenliefhebbers.  Nodig thuis wat vrienden, familie of buren uit en we maken er een gezellige en informatieve belevenis van.  Ook leuk voor dierenartspraktijken, kattenpensions/hotels, dierenwinkels, buurthuizen, serviceflats die iets leuks willen organiseren voor hun klanten of (buurt)bewoners.  Omdat ik het klein en interactief (< 10 personen) wil houden heb je alleen wat stoelen nodig. In ongeveer 60 min krijg je meer inzicht in het gedrag van katten en geef ik tips ter voorkoming van gedragsproblemen en voor het inrichten van een katvriendelijk huis.  Daarna is er nog tijd voor het beantwoorden van vragen.

Voor slechts € 55 krijgen jullie van mij een heleboel spInzicht.  Reiskosten van € 0,19 per gereden km vanaf postcode 2906 volgens de ANWB routeplanner komen daar nog bij.

Bel nu 06 30815872 voor een afspraak

 SPINZICHT CONSULT

Soms gaat het niet zoals je had bedacht; de thuiskomst met je kleine diva had je je heel anders voorgesteld.  Het eigenwijs vloog meteen onder de bank en is al een tijdje onzichtbaar, ondanks alle goede bedoelingen. Een stressvolle situatie voor jou en de kat, die zo snel mogelijk moet worden opgelost. Wanneer het probleem nog “vers” is, kun je eenvoudig erger voorkomen door meteen contact op te nemen voor een Spinzicht consult aan huis.

Ga niet experimenteren of advies inwinnen van leken of zogenaamde “ervaringsdeskundigen”.  Je verspilt dan kostbare tijd en met sommige adviezen doe je helaas meer kwaad dan goed.  Tijdens het spinzicht consult krijg je begrip voor je kat en een wetenschappelijke onderbouwing waarom ik je iets aanraad of juist niet. De basis voor een goede start met je nieuwe maatje!

Andere, minder urgente, onderwerpen om problemen te voorkomen kunnen zijn:

 • verhuizen met je kat met zo min mogelijk stress
 • krabben aan meubels;
 • overmatig aandacht vragend gedrag
 • krabben en miauwen bij de slaapkamerdeur;
 • op het aanrecht springen;
 • een kat erbij, waar moet je opletten
 • hoe laat je katten wennen aan elkaar
 • vuurwerk gewenning
 • je kat voorbereiden op de komst van je baby
 • hoe krijg jij je kat weer aan het spelen
 • alles over de kattenbak en zijn omgeving
 • alles over reismandjes- en halsbandjes/tuigjes en het wennen hieraan
 • overmatig eten, voeren en voedselverrijking
 • vachtverzorging en nageltjes knippen
 • katvriendelijke leefomgeving, tuin, balkon
 • begrijpen van kattentaal

Het Spinzicht consult bestaat uit een korte vragenlijst of een telefonische intake, een huisbezoek van 1 uur waarin ik met je door het huis loop en jouw vragen beantwoord en een hand-out of email met een kleine samenvatting van het besproken onderwerp. Voor € 65 krijg je (sp)inzicht in jouw eigen kat en situatie en voorkom je een hoop problemen! Reiskosten van  € 0,19 per gereden km vanaf postcode 2906 volgens de ANWB routeplanner komen daar nog bij.

Bel  06 30815872 voor een afspraak of meer informatie.

 

 KOESTER KAT OPPASSERVICE

Herken je dit?

In je hart blijf je het liefste thuis maar je beseft dat jij niet goed voor jouw diva’s kan zorgen als je niet eerst goed voor jezelf zorgt.  Je moet af en toe even opladen en daarna sta je weer dag en nacht voor je tijgertjes klaar. Je wil gewoon met een gerust hart op vakantie en zeker weten dat alles goed gaat met je harige kinders. Het liefst wil je dat een ander ziet wat jij ook ziet en dat de normale routine van je katten zo min mogelijk wordt verstoord. Je wil dat je katten aandacht krijgen want dat zijn ze gewend. Ze vinden het al niet tof als je op vakantie gaat, want alle katten hebben een hekel aan veranderingen…. Of jouw lieverd staat op dieetvoer of krijgt 2x daags een pilletje en je vindt het terecht belangrijk dat daar op een verantwoordelijke wijze mee om wordt gegaan. Het gaat wel heel ver om daarvoor thuis te blijven. Een goede balans tussen werk en ontspanning is hard nodig anders word je daar zelf ook niet vrolijker van en daar is jouw kat dan ook niet bij gebaat. Maar je geeft wel je huissleutel af aan een vreemde om zorg te dragen voor jouw kostbare bezit….

Stel je nu eens voor dat het zo zou gaan:

Iemand met verstand van zaken komt geheel vrijblijvend een uurtje kennismaken met jou en de katten.  Zodat je rustig kan ervaren wie je in huis haalt en kan bekijken of het goed voelt. Je kan meteen observeren hoe jouw katten op de oppas reageren, dat vind ik ook belangrijk. Jij kent je diva’s tenslotte het best! Natuurlijk mag je mij interviewen en vragen naar referenties. Ik neem een blanco oppasovereenkomst met je door en de algemene voorwaarden. Ik vertel hoe ik je dagelijks op de hoogte houd van het wel en wee van je diva’s via Messenger of whatsapp. Je staat altijd in direct contact met mij als verzorger en ik ben van 07:00 tot 23:00 uur bereikbaar tijdens de oppasperiode. Ook in de weekends en tijdens het kerstdiner of oudejaarsavond😉. Als jij het goed vindt doorlopen wij de ruimtes waar de katten verblijven tijdens jouw afwezigheid en laat je zien waar de kattenbakken staan en alle andere kattenspulletjes en benodigdheden. Bovendien wijs je mij de favoriet loungeplekjes van je katten aan. Je vertelt mij over jouw gewoontes met de katten en ik laat je eerlijk weten of ik die in stand kan houden of niet. Ik denk met je mee en we komen alleen tot samenwerking als het goed voelt voor ons beiden en de katten. Dat mag je mij later laten weten en wat mij betreft mag je meerdere oppassen uitnodigen om te vergelijken. Voor mij als Cat Nanny is het ook belangrijk om een klik te hebben, want jouw katten worden in de loop der tijd ook een heel beetje van mij😉 want ik bouw een band met ze op. Ik koester ze tijdens jouw afwezigheid en dat vind ik een grote verantwoordelijkheid.

Waar wacht je nog op?

Ga net als anderen voor jou, zorgeloos op vakantie en geniet.  Ik neem met alle liefde de dagelijkse zorg voor jouw bontbabies uit handen en koester ze tijdens jouw afwezigheid met de “Koester Kat” oppasservice. Is het niet fijn om zo onbezorgd weg te kunnen gaan?

Ik nodig je uit:

Om contact met mij op te nemen via telefoonnummer 06 30815872 of via 2kattengedrag@gmail.com voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou thuis. Ik bied kwaliteitszorg op maat en ben zeer flexibel en altijd bereikbaar. Uit de verschillende opties kun je kiezen wat voor jouw tijgertjes het beste werkt. Ik ben integer en betrouwbaar en ben > 30 jaar bij het Ministerie van Defensie werkzaam geweest. Verder ben ik sinds 2006 vrijwilliger bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond en ik weet door mijn opleidingen en ervaring alles over katten. Ik ben op elke situatie voorbereid met mijn  Magic Cat Lady’s Bag die ik overal mee naar toe sjouw (plastic overschoenen, handschoenen, EHBO set, tekentang, kattenkruid, matatabi stokjes, veertjes, speeltjes, sleutelspray, plastic zakjes, handalcohol, schoonmaakdoekjes, etc.) Over mij wordt vaak gezegd dat ik zelf een kat ben😉 dus jouw diva’s hebben voor mij geen geheimen meer.

Tijdens onze samenwerking tijdens de oppasperiode:

-Krijg je van mij een sleutellabel met de namen van je kat erop

-Monitor ik de gezondheid van jouw katten m.b.v. een lijstje wat ik dagelijks afvink/invul

-Houd ik je dagelijks op de hoogte over het wel en wee van je katten via whatsapp

-Ververs ik water- en voer nadat ik de bakjes heb gereinigd

-Zorg ik dagelijks voor een schone kattenbak en geef de grote beurt volgens jouw eigen schema

-Speel of kroel ik met jouw diva’s tijdens de geboekte tijd

-Kan ik je goed adviseren om je katten gelukkig te houden

-Ga ik in geval van nood met jouw kat naar de dierenarts

-Leg ik ook de post uit het zicht en geef ik je planten water

-Sproei ik op verzoek je tuin- of balkonplanten

-Zet ik de vuilcontainer aan de weg of haal hem binnen

-Haal ik desgewenst een boodschappenpakketje voor na de vakantie

-Blijf je vaak spontaan een tijdje weg, dan kun je gebruik maken van mijn gratis sleutel

bewaarservice. Je hoeft dan alleen te appen voor overleg of ik aanwezig ben om de zorg over te nemen.

-Geen annuleringskosten

-Professionele, verzekerde, kattenoppas aan huis

Tarieven en mogelijkheden van de Koester Kat Oppasservice op een rij:

1x daags 30 min voor 1 kat  € 12

1x daags 20 min voor 2 schuwe katten met 1 kattenbak of een groepje zwerfkatten voeren € 12

1x daags 45 min voor 1 of 2 katten € 14

1x daags 45 min voor 3 katten € 15,50

1x daags 60 min voor 4 katten of meer € 18 plus € 1 voor elke kattenbak boven de 4

 • Toeslag 1e en 2e kerstdag, 1 januari, 1e paasdag en 1e pinksterdag € 5 euro per dag ongeacht het aantal katten
 • Stofzuigen alleen in de kamers waar de katten verblijven bij langere afwezigheid €5,00 per keer per verdieping
 • Tuin sproeien €5,00 per keer
 • Boodschappenpakketje voor na de vakantie €7,50 per keer (exclusief de kosten van de boodschappen)
 • Begeleiden van de kat naar de dierenarts €15 tijdens oppasperiode (exclusief dierenarts kosten, medicatie en evt. taxikosten)
 • In Capelle a/d IJssel en binnen de straal van 5 km vanaf het IJsselland ziekenhuis worden geen reiskosten berekend. Bij een afstand >5 kilometer volgens de ANWB-routeplanner worden er kosten in rekening gebracht van € 0,25 per gereden kilometer, maar de eerste 5 km in afstand hoef je nooit te betalen.
 • Mogelijkheid tot huren van voerpuzzels en voerbakken met timer tijdens de oppasperiode € 2,50 per week per stuk incl. batterijen
 • Vachtonderhoud/klittencontrole/spotcombing (half)langhaar tijdens de vakantie € 2 per dag per kat
 • Nagels knippen € 7
 • Sleutel ophalen of brengen gratis bij boekingen >5 dagen; bij boekingen < 5 dagen kost dat € 3,50 per rit of je komt de sleutel bij mij brengen of halen.  Ik heb ook een gratis sleutel bewaarservice.

Neem meteen contact op met 06 30815872 voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak.  Alle oppaskatten moeten gevaccineerd zijn voor Kattenziekte (entingnr. 13 max .3 jaar geleden) en Niesziekte (entingnr. 14 max. 1 jaar geleden) of een recente Titerbepaling kunnen overleggen.

DE KLITVRIJE KAT:

De meeste katten kunnen hun vacht zelf onderhouden, maar soms moet je een kat een handje helpen met de verzorging. Bijvoorbeeld wanneer je kat inmiddels een respectabele leeftijd heeft bereikt en/of last heeft van pijnlijk artrose of stramme botten; van hakende, stugge of ingroeiende nagels; een maatje meer poes is, problemen heeft met haar gezondheid of wanneer het een raskat of kruising betreft met een (half)langharige vacht zoals Perzen en alle kruisingen hiermee of wanneer de kat een kort snuitje heeft of een compacte, gedrongen bouw zoals de Britse Korthaar.

Het trimmen van katten vraagt om een specialistische benadering, want een kat is nu eenmaal geen kleine hond. Daarom kom ik aan huis en werk ik op een katvriendelijke manier; zonder pijnlijke nekvelgrepen of stressverhogende dwangmiddelen. Omdat de kattenvacht een belangrijke functie heeft, houd ik de gezonde delen ervan zoveel mogelijk intact. Net zoals het vertrouwde geurtje van je kat; ik werk met ongeparfumeerde producten en je kat wordt niet onnodig geschoren, gewassen of droog geblazen.  Een vachtbehandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

 • inspectie van bekje, ogen, oren, vacht en nagels
 • nagels knippen
 • klitten verwijderen
 • wegscheren viltplekken
 • borstelen
 • doorkammen
 • oppervlakkig ogen en oorschelpen reinigen
 • indien gewenst sanitary clip
 • individueel advies voor het onderhoud van de vacht

Vachtbehandeling aan huis € 60 in Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Rotterdam-Alexander/Nesselande/Terbregge

Toeslag voor achterstallig onderhoud of zware vervilting  € 20

Laat jouw kat zich niet behandelen in haar eigen omgeving of krijg je hem niet te pakken, dan breng ik een start tarief in rekening van € 20.  Ik kan je in dat geval wel helpen met een stappenplan om te wennen aan nageltjes knippen en/of vachtverzorging zodat ze volgende keer op een niet-invasieve manier geholpen kan worden.