Aanbod

KATTENGEDRAGSTHERAPIE:

Je bent stapeldol op je kat en je zou haar voor geen goud willen missen….. maar soms kan je haar wel achter het behang plakken! Je wordt wanhopig van haar pijnlijke aanvallen of die nare onzindelijkheid.  Je hebt van alles geprobeerd maar helaas zonder resultaat.  Gelukkig kan ik je helpen met het oplossen van al het ongewenste kattengedrag in huis: van Agressie tot Sproeien, zodat ook jij weer snel een keurige kat in huis hebt en je nooit meer voor verrassingen staat.

Herken je dit?

Je komt thuis na een lange dag werken en zodra je binnenstapt ruik je pies op de deurmat of je stapt bijna in een geurig drol die als presentje is achter gelaten op het woonkamerkleed. Voordat jij je jas en schoenen uittrekt om daarna lekker op de bank ploffen met een kop koffie of thee, moet je eerst op zoek naar een keukenrol, een doekje en een emmer sop. Je kat drentelt miauwend om je heen om aandacht terwijl jij zijn smeerboel opruimt. Jouw prinsje is zich van geen kwaad bewust en alleen maar blij dat je weer thuis bent. Maar jij hebt het even gehad met jouw lieve dier en negeert hem terwijl je druk in de weer bent om alles weer fris en schoon te krijgen. Jij wil alleen maar even rust en wat te drinken om even bij te komen van een hectische dag. En in je hart ben je blij dat er niemand getuige is geweest van deze onhygiënische toestand en vraagt je bezorgd af hoe het allemaal moet als je op vakantie gaat.  De volgende ochtend merk je dat er op de bank is geplast en begint het hele schoonmaak ritueel weer opnieuw, nog voor jouw dag goed en wel begonnen is. Je bent stapelgek op je harige maatje en hebt al van alles geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. Jouw kleine diva drijft je op deze manier langzaam tot wanhoop en bederft het plezier in het hebben van een dier.

Stel je nu eens voor dat het zo zou gaan:

Je steekt de sleutel in het slot en komt thuis na een lange dag hard werken. Er komt bezoek mee naar huis en jullie gaan gezellig samen koken.  De voordeur zwaait open jouw keurige kat rent naar de voordeur om jullie enthousiast te begroeten, al spinnend en kopjes gevend.  Je huis ziet er nog precies zou uit zoals je het vanmorgen hebt achtergelaten.  Netjes, opgeruimd en fris. Geen geurige verrassingen her en der verspreid door het huis maar alles netjes in de bak. De enige manier waarop jouw kat zijn geurtje afgeeft is d.m.v. het geven van kopjes tegen je benen. Jullie trekken jas en schoenen uit en schenken rustig iets te drinken in.  De avond kan ontspannen beginnen en je harige diva gedraagt zich voorbeeldig.

Waar wacht je nog op?

Jij kunt dit scenario en dit leven voor jezelf scheppen. Net als ikzelf en anderen voor jou. Ik kan je helpen met het “Keurige Kat” traject. En je hoeft het niet alleen te doen, want ik help je. Met een gedegen onderzoek naar de motivatie van jouw kat en een katvriendelijk behandelplan op maat incl. een stappenplan gemaakt voor jouw unieke situatie. Drie maanden lang houd ik een vinger aan de pols, dus je staat er nooit alleen voor en is het gedonder met jouw kat snel verleden tijd. Ik vind het jammer dat sommige eigenaren het beste met hun dier denken voor te hebben, terwijl ze allerlei goed bedoelde adviezen van mensen die er verstand van denken te hebben, opvolgen. Helaas blijft het resultaat vaak uit, anders waren de problemen opgelost of was het probleemgedrag sterk verminderd.

Ik nodig je uit:

Om contact met mij op te nemen via telefoonnummer 06 30815872 om te zien wat ik voor jou kan betekenen. Ik ben een Rotterdamse; ik waardeer het als je eerlijk tegen mij bent zodat ik je een eerlijke prognose en goed advies kan geven, toegespitst op jouw situatie.  Ik ben ook van de opgestroopte mouwen;-) direct na het huisconsult kan je meteen met mijn tips aan de slag. Kattengedragstherapie is een vak; iedere situatie en motivatie verschilt per kat; daarom helpen algemene adviezen vaak niet. Ik heb begrip voor eigenaar en kat en we komen altijd tot een oplossing.  Er wordt vaak over mij gezegd dat ik zelf een kat ben 😉; dus geheimen hebben onze diva’s niet meer voor mij! Mijn consulten worden door eigenaren als zeer verhelderend ervaren. Zelfs door bedreven kattenliefhebbers; ik geef uitleg aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Na onze samenwerking:

-Weet je waarom jouw kat het ongewenste gedrag vertoont

-Weet je precies welke stappen je moet volgen om tot resultaat te komen en je krijgt inzicht in de leerprincipes

-Is jouw huis weer toonbaar, fris, schoon en hygiënisch

-Hoef je niet meer op te letten waar je loopt en sta je nooit meer in verrassingen

-Durf je met een gerust hart visite uit te nodigen en hoef jij je niet meer te schamen

-Kun je van je welverdiende vakantie genieten en durf je een oppas aan huis te vragen

-Weet jij precies wat er omgaat in je kat en kun je inspelen op verschillende situaties

-Weet je wat er nodig is om jouw kat gelukkig te maken

-Begrijp jij de lichaamstaal van je kat

-Zit jouw kat weer lekker in zijn vel

-Kun jij het gedrag van jouw kat beïnvloeden op  een katvriendelijke manier

-Is de band met jouw kat verstevigd en heb je weer plezier in je dier

Investering:

Jouw investering in het “Keurige Kat traject” bestaat in de eerste plaats uit inzet en tijd en wellicht een bezoekje aan je dierenarts voor een urinetest of een lichamelijke check-up, dat wordt individueel beoordeeld. Door lichamelijke pijn of ongemak kunnen katten ook de sproeistand aannemen om te plassen. En om het nog ingewikkelder te maken😉, sommige katten nemen een zittende houding aan terwijl ze sproeien.  Ik ben geen “kattenfluisteraar” dus ik mail je  jouw persoonlijke behandelplan een paar dagen na het huisbezoek, om er thuis mee aan de slag te gaan. Daarnaast is er ook een financiële investering van  € 150,– all-in (inclusief B.T.W. en inclusief reiskosten tot 25 km vanaf postcode 3067 Rotterdam), je komt dus nooit voor verrassingen te staan! Bij een complexe casus of bij meerdere gedragsproblemen in een multi-kat huishouden geldt een toeslag van 15%.

Inclusief:

  1. Bestudering van een uitgebreide vragenlijst
  2. Een huisbezoek van onbepaalde duur om de kat(ten) te observeren, de leefomgeving in kaart te brengen, aanvullende vragen te stellen en al jouw vragen te beantwoorden
  3. Adviezen en tips tijdens het huisconsult zodat je meteen aan de slag kan
  4. Beoordeling/analyse van het probleemgedrag van jouw kat(ten)
  5. Binnen 2 werkdagen een uitgebreid persoonlijk behandelplan toegespitst op jouw katten en jouw situatie
  6. Samenvatting van het verslag in de vorm van een beknopt stappenplan
  7. Indien gewenst een kort verslag voor de dierenarts
  8. 3 telefonische contact momenten om de voortgang te evalueren
  9. 3 maanden lang de mogelijkheid om te overleggen met mij en vragen te stellen per e-mail
  10. Eventuele aanpassing van het therapieplan m.b.t. de originele hulpvraag
  11. Mogelijkheid tot lenen van voerpuzzels ter voorkoming van een miskoop
  12. Evaluatieformulier aan het einde van het traject

Wil jij dat jouw kat zich weer keurig gedraagt en alles netjes in de bak deponeert zodat jouw huis weer schoon en fris is ? Ben jij bereid om je (samen met mij) de komende weken hiervoor in te zetten, zodat je binnenkort weer een keurige kat hebt?  Maak dan nu een afspraak op tel: 06 30815872 of mail naar 2kattengedrag@gmail.com

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe sneller het is opgelost.

Nog vragen? Stel je vraag via de livechat of laat je telefoonnummer achter.

 

KATTENDEBAT “TEBBIE IN HUIS?”:  Altijd al willen weten hoe het nu echt zit met dat kleine stuk eigengereid? Waarom je tijger op het aanrecht springt en aan de bank hangt? Waarom jouw diva dol is op jouw stinkende schoenen of waarom katten kopjes geven? Wil jij meer weten over kattentaal en communicatie? Waarom katten zo graag in dozen zitten of zo dramatisch doen over een dichte deur? Praat gezellig mee en leef je in tijdens het kattendebat.
Leuke interactieve middag of avond voor kattenpersoneel en kattenliefhebbers.  Nodig thuis wat vrienden, familie of buren uit en we maken er een gezellige en informatieve belevenis van.  Ook leuk voor dierenartspraktijken, kattenpensions/hotels, dierenwinkels, buurthuizen, serviceflats die iets leuks willen organiseren voor hun klanten of (buurt)bewoners.  Omdat ik het klein en interactief (max. 10 personen) wil houden heb je alleen wat stoelen nodig. Jullie krijgen meer inzicht in het gedrag van katten en geef ik tips ter voorkoming van gedragsproblemen, voor het inrichten van een katvriendelijk huis en ik beantwoord al jullie vragen.

Voor slechts € 40 per uur krijgen jullie van mij een heleboel spInzicht, dat is maar  € 4 per persoon!  *Dit tarief is inclusief B.T.W. en reiskosten tot 25 km vanaf postcode 2906. Extra tijd wordt naar boven afgerond per kwartier.

Stel je vraag via de livechat  of laat je gegevens achter. Bellen met 06 30815872 of mailen via het contactformulier of een berichtje naar 2kattengedrag@gmail.com kan natuurlijk ook.

 

 

ADVIES CONSULT

Professioneel inzicht en goed onderbouwd advies voor keurige katten door katvriendelijkheid. Wat kun je doen aan vernielzucht en krabben aan de meubels? Hoe lees je een kat? Hoe krijg je jouw diva weer aan het spelen en hoe voorkom je dat ze jullie ’s-nachts wakker houdt door ge-etter aan de slaapkamerdeur? Hoe krijg je haar weer in het vervoersboxje? Hoe laat ze toe dat je haar nageltjes knipt en haar vachtverzorging? Hoe kun je katvriendelijk pillen en  hoe hanteer je jouw kat op een katvriendelijke manier? Hoe zorg je ervoor dat jouw salontijger een blije, speelse kat blijft en niet de hele dag uit verveling ligt te slapen? Met dit kleine huisconsult beantwoord ik een uur lang al jouw vragen en krijg je een stappenplan of hand-out als follow-up.  Dit is geen gedragstherapie; dus zonder behandelplan en nazorg maar  ter voorkoming van problemen en voor het oplossen van een simpel, enkelvoudig probleem d.m.v. training.

Met dit kleine huisconsult beantwoord ik een uur lang al jouw vragen en krijg je een stappenplan of hand-out als follow-up.  Dit is geen gedragstherapie; dus zonder behandelplan en nazorg maar  ter voorkoming van problemen en voor het oplossen van een simpel, enkelvoudig probleem d.m.v. training.

 • verhuizen met je kat;
 • een kat erbij, waar moet je opletten;
 • introduceren van katten;
 • je kat voorbereiden op de komst van je baby;
 • vernielzucht;
 • krabben en miauwen bij de slaapkamerdeur;
 • op het aanrecht springen;
 • omgevingsverrijking;
 • begrijpen van kattentaal;
 • stress reductie;
 • katvriendelijk hanteren;
 • speelconsult;
 • kattenbakmanagement;
 • reismandjes training;
 • water, voer en voerpuzzel training;
 • vuurwerk training;
 • kam training;
 • nagels knippen training;
 • advies over niet invasieve vachtverzorging

Het Advies consult bestaat uit een huisbezoek van 1 uur en eventueel een hand-out.   Voor € 50* per uur voorkom je een heleboel ellende!

*Dit tarief is inclusief B.T.W. en reiskosten tot 25 km vanaf postcode 2906. Extra tijd wordt naar boven afgerond per kwartier.

Stel je vraag via de livechat of  laat je gegevens achter. Bellen naar 06 30815872  of mailen via het contactformulier of een berichtje naar 2kattengedrag@gmail.com kan natuurlijk ook.

Wil je liever telefonisch advies ter preventie?  Dan krijg je van mij vooraf een beknopte vragenlijst en maken we een belafspraak, zodat ik je goed kan adviseren. De kosten hiervoor zijn € 40 incl. B.T.W. per uur inclusief een handout per email en de factuur wordt vooraf voldaan.  Extra tijd wordt naar boven afgerond per kwartier.

KOESTER KATTENOPPAS SERVICE

Herken je dit?

In je hart blijf je het liefste thuis maar je beseft dat jij niet goed voor jouw diva’s kan zorgen als je niet eerst goed voor jezelf zorgt.  Je moet af en toe even opladen en daarna sta je weer dag en nacht voor je tijgertjes klaar. Je wil gewoon met een gerust hart op vakantie en zeker weten dat alles goed gaat met je harige kinders. Het liefst wil je dat een ander ziet wat jij ook ziet en dat de normale routine van je katten zo min mogelijk wordt verstoord. Je wil dat je katten aandacht krijgen want dat zijn ze gewend. Ze vinden het al niet tof als je op vakantie gaat, want alle katten hebben een hekel aan veranderingen…. Of jouw lieverd staat op dieetvoer of krijgt 2x daags een pilletje en je vindt het terecht belangrijk dat daar op een verantwoordelijke wijze mee om wordt gegaan. Het gaat wel heel ver om daarvoor thuis te blijven. Een goede balans tussen werk en ontspanning is hard nodig anders word je daar zelf ook niet vrolijker van en daar is jouw kat dan ook niet bij gebaat. Maar je geeft wel je huissleutel af aan een vreemde om zorg te dragen voor jouw kostbare bezit….

Stel je nu eens voor dat het zo zou gaan:

Iemand met verstand van zaken komt geheel vrijblijvend een uurtje kennismaken met jou en de katten.  Zodat je rustig kan ervaren wie je in huis haalt en kan bekijken of het goed voelt. Je kan meteen observeren hoe jouw katten op de oppas reageren, dat vind ik ook belangrijk. Jij kent je diva’s tenslotte het best! Natuurlijk mag je mij interviewen en vragen naar referenties. Ik neem een blanco oppasovereenkomst met je door en de algemene voorwaarden. Ik vertel hoe ik je dagelijks op de hoogte houd van het wel en wee van je diva’s via Messenger of whatsapp. Je staat altijd in direct contact met mij als verzorger en ik ben van 07:00 tot 23:00 uur bereikbaar tijdens de oppasperiode. Ook in de weekends en tijdens het kerstdiner of oudejaarsavond😉. Als jij het goed vindt doorlopen wij de ruimtes waar de katten verblijven tijdens jouw afwezigheid en laat je zien waar de kattenbakken staan en alle andere kattenspulletjes en benodigdheden. Bovendien wijs je mij de favoriet loungeplekjes van je katten aan. Je vertelt mij over jouw gewoontes met de katten en ik laat je eerlijk weten of ik die in stand kan houden of niet. Ik denk met je mee en we komen alleen tot samenwerking als het goed voelt voor ons beiden en de katten. Dat mag je mij later laten weten en wat mij betreft mag je meerdere kattenoppassers uitnodigen om te vergelijken. Voor mij als kattenoppas is het ook belangrijk om een klik te hebben, want jouw katten worden in de loop der tijd ook een heel beetje van mij😉 want ik bouw een band met ze op. Ik koester ze tijdens jouw afwezigheid en dat vind ik een grote verantwoordelijkheid.

Waar wacht je nog op?

Ga net als anderen voor jou, zorgeloos op vakantie en geniet.  Ik neem met alle liefde de dagelijkse zorg voor jouw bontbabies uit handen en koester ze tijdens jouw afwezigheid met de “Koester Kat” kattenoppas service. Is het niet fijn om zo onbezorgd weg te kunnen gaan?

Ik nodig je uit:

Om contact met mij op te nemen via telefoonnummer 06 30815872, voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou thuis. Ik bied kwaliteitszorg op maat en ben zeer flexibel en altijd bereikbaar. Uit de verschillende opties kun je kiezen wat voor jouw tijgertjes het beste werkt. Ik ben integer en betrouwbaar en ben > 30 jaar bij het Ministerie van Defensie werkzaam geweest. Verder ben ik sinds 2006 vrijwilliger bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond en ik weet door mijn opleidingen en ervaring alles over katten. Ik ben op elke situatie voorbereid met mijn  Magic Cat Lady’s Bag die ik overal mee naar toe sjouw (plastic overschoenen, handschoenen, EHBO set, tekentang, kattenkruid, matatabi stokjes, veertjes, speeltjes, sleutelspray, plastic zakjes, handalcohol, schoonmaakdoekjes, etc.) Over mij wordt vaak gezegd dat ik zelf een kat ben😉 dus jouw diva’s hebben voor mij geen geheimen meer.

Tijdens onze samenwerking tijdens de oppasperiode:

-Krijg je van mij een sleutellabel met de namen van je kat erop

-Monitor ik het gedrag en de gezondheid van jouw katten m.b.v. een schema wat ik dagelijks bijhoud

-Houd ik je dagelijks op de hoogte over het wel en wee van je katten via whatsapp

-Ben ik bereikbaar van 08:30 tot 23:00 uur

-Ververs ik water- en voer nadat ik de bakjes heb gereinigd

-Zorg ik dagelijks voor een schone kattenbak en geef de grote beurt volgens jouw eigen schema

-Speel of kroel ik met jouw diva’s tijdens de geboekte tijd en zorg ik voor afwisseling in spel en verrijking

-Kan ik je goed adviseren om je katten gelukkig te houden

-Ga ik in geval van nood met jouw kat naar de dierenarts

-Leg ik ook de post uit het zicht en geef ik je planten water

-Sproei ik op verzoek je tuin- of balkonplanten

-Zet ik de vuilcontainer aan de weg of haal hem binnen

-Haal ik desgewenst een boodschappenpakketje voor na de vakantie

-Blijf je vaak spontaan een tijdje weg, dan kun je gebruik maken van mijn gratis sleutel

bewaarservice. Je hoeft dan alleen te appen voor overleg of ik aanwezig ben om de zorg over te nemen.

-Geen annuleringskosten

-Professionele, verzekerde kattenoppas aan huis

Tarieven en mogelijkheden van de Koester Kattenoppas service 

1x daags 30 min voor 1 kat € 12

1x daags 45 min voor 1 of 2 katten  € 14

1x daags 45 min voor 3 katten  € 15,50

1x daags 45 min voor 4 katten  € 16,50

1x daags 60 min € 20 ongeacht het aantal katten

 • Toeslag 1e en 2e kerstdag, 1 januari, 1e paasdag en 1e pinksterdag € 5 euro per dag per bezoek ongeacht aantal katten
 • Stofzuigen alleen in de kamers waar de katten verblijven bij langere afwezigheid €5,00 per keer per verdieping
 • Tuin sproeien €5,00 per keer
 • Boodschappenpakketje voor na de vakantie €7,50 per keer (exclusief de kosten van de boodschappen)
 • Begeleiden van de kat naar de dierenarts €15 tijdens oppasperiode (exclusief dierenarts kosten, medicatie en evt. taxikosten)
 • Binnen de straal van 4 km vanaf het IJsselland ziekenhuis postcode 2906 worden geen reiskosten berekend. Bij een afstand >4 kilometer volgens de ANWB-fietsrouteplanner worden er kosten in rekening gebracht van € 0,25 per gereden kilometer.
 • Mogelijkheid tot huren van voerpuzzels en voerbakken met timer tijdens de oppasperiode € 3,50 per week per stuk incl. batterijen
 • Vachtonderhoud/klittencontrole/spotcombing (half)langhaar tijdens de vakantie € 2 per dag per kat
 • Nagels knippen € 7,50
 • Sleutel ophalen gratis bij boekingen >5 dagen; bij boekingen < 5 dagen kost dat € 5,00 per rit als ik niet in de buurt ben of je komt de sleutel bij mij brengen.  Ik heb ook een gratis sleutel bewaarservice.

Alle oppaskatten moeten gevaccineerd zijn voor Kattenziekte (entingnr. 13 max. 3 jaar geleden) en Niesziekte (entingnr. 14 max. 1 jaar geleden) of een recente Titerbepaling kunnen overleggen.  Neem ook een kijkje bij mijn Wall of Paws.

Nog vragen? Stel je vraag via de livechat of laat je telefoonnummer achter.

Of bel meteen 06 30815872 of mail naar 2kattengedrag@gmail.com

DE KLITVRIJE KAT:

De meeste katten kunnen hun vacht zelf onderhouden, maar soms moet je een kat een handje helpen met de verzorging. Bijvoorbeeld wanneer je kat inmiddels een respectabele leeftijd heeft bereikt en/of last heeft van pijnlijk artrose of stramme botten; van hakende, stugge of ingroeiende nagels; een maatje meer poes is, problemen heeft met haar gezondheid of wanneer het een raskat of kruising betreft met een (half)langharige vacht zoals Perzen en alle kruisingen hiermee of wanneer de kat een kort snuitje heeft of een compacte, gedrongen bouw zoals de Britse Korthaar.

Het trimmen van katten vraagt om een specialistische benadering, want een kat is nu eenmaal geen kleine hond. Daarom kom ik aan huis en werk ik op een katvriendelijke manier; zonder pijnlijke nekvelgrepen of stressverhogende dwangmiddelen. Omdat de kattenvacht een belangrijke functie heeft, houd ik de gezonde delen ervan zoveel mogelijk intact. Net zoals het vertrouwde geurtje van je kat; ik werk met ongeparfumeerde producten en je kat wordt niet onnodig geschoren, gewassen of droog geblazen.  Een vachtbehandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

 • inspectie van bekje, ogen, oren, vacht en nagels
 • nagels knippen
 • klitten verwijderen
 • wegscheren viltplekken
 • borstelen
 • doorkammen
 • oppervlakkig ogen en oorschelpen reinigen
 • indien gewenst sanitary clip
 • individueel advies voor het onderhoud van de vacht

Vachtbehandeling aan huis € 60 in Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Rotterdam-Alexander/Nesselande/Terbregge

Toeslag voor achterstallig onderhoud of zware vervilting  € 20

Laat jouw kat zich niet behandelen in haar eigen omgeving of krijg je hem niet te pakken, dan breng ik een start tarief in rekening van € 20.  Ik kan je in dat geval wel helpen met een stappenplan om te wennen aan nageltjes knippen en/of vachtverzorging zodat ze volgende keer op een niet-invasieve manier geholpen kan worden.

Nog vragen? Stel je vraag via de livechat en laat je telefoonnummer achter.

Maak een afspraak op tel: 06 30815872 of mail naar 2kattengedrag@gmail.com