Voor je kat is het altijd spannend, maar soms ontkom je er niet aan om je diva te vervoeren. Dit gebeurt vooral in de vakantieperiode en daar gaat het helaas ook vaak mis. Denk aan een bezoek aan de dierenarts voor vaccinaties, de rit naar het kattenhotel of naar “oma” waar het harige kind mag logeren als je weg bent, of aan de katten die gezellig meegaan naar de camping.  In deze periode worden er ook veel katjes geadopteerd en gaan op weg gaan naar hun gouden mandje.   Helaas zie je ieder jaar wel weer een berichtje dat er een kat ontsnapt is uit het reismandje op weg naar het pension of een dierenarts.  Zeer stressvol voor de eigenaren en natuurlijk ook voor de kat. Geef elke kat zijn eigen vervoersbox, om te voorkomen dat ze elkaar in de haren vliegen door de stress.

Controleer altijd zorgvuldig of alle onderdelen van het vervoersboxje goed vastzitten en vastgeklikt zijn en dat het deurtje goed sluit en vastzit.

Gebruik geen plakband , vuilniszaksluitingen of elastiekjes om even snel wat vast te zetten; mis je onderdelen van je vervoersbox of is ie kapot, koop dan een nieuwe.

Om stress te reduceren, bedek je de vervoersbox altijd met een handdoek die de geur van je kat draagt of spuit je de handdoek van tevoren in met Feliway spray.

Laat je vervoersbox tijdens het dragen niet heen en weer slingeren. Ondersteun de onderkant van het mandje en houd het deurtje tegen je lichaam aan.

Laat je niet afleiden en ga zo snel mogelijk van A naar B

Mocht je met het OV gaan, vermijd dan de spitsuren en vermijd snuffelende honden en nieuwsgierige mensen, het is al spannend genoeg voor je kat.

Wanneer je het vervoersboxje op de grond zet, zet het dan met deuropening tegen een muur o.i.d., dat is veiliger en rustiger voor je kat.

Anja Terlouw, 20 juli 2018