Wij zitten gezellig in de rommel en de herrie wegens een badkamer renovatie en verheugen ons op het resultaat over een paar weken. Wij mensen, hebben hier zelf voor gekozen en we konden hier naar toeleven, maar voor onze huistijgers is dat natuurlijk een heel ander verhaal; het zal ze een muizenworst wezen hoe die badkamer eruit ziet, zolang ze er maar in kunnen rollen over de tegels en ze zich kunnen bemoeien met het water  dat daar stroomt.

Katten zijn gewoontedieren en iedere verandering in hun dagelijkse routine levert spanning op. Veranderingen in hun omgeving, zoals een renovatie of verbouwing kan stressvol voor ze zijn.

Net als voor de eigenaren trouwens. Daarbij kunnen katten ook de stress van de eigenaren oppikken, dubbelop dus. Onze meiden doen het tot nu toe prima maar het is natuurlijk heel veel herrie, vooral voor een dier met scherpe zintuigen. Ik heb overwogen om ze ergens te laten logeren maar die verandering van omgeving is ook stressvol, dus ze zitten nog gezellig thuis. Onze lieverds kunnen de tuin in als het ze te veel wordt en ze hebben natuurlijk hun schuilplekjes. ‘s-Avonds en ‘s-nachts is alles normaal en we zorgen dan ook dat we thuis zijn in deze periode om de katten te ondersteunen. En wist je dat elke dag spelen een van de beste manieren is om stress bij katten tegen te gaan? Wij spelen dus, lekker jagen op de verenhengel, vooral wanneer het hard regent zoals vandaag en ze niet graag naar buiten gaan. Spelen/jagen is ook de start van een bekend ritueel: spelen, natvoer, wassen, slapen , dus die routine en de routine ‘s-avonds geeft ze weer een beetje houvast in deze turbulente tijden en de dametjes hadden er zin in. Ga jij met je kat spelen vandaag?