Puk is dol op dozen, ze gaat er altijd in zitten.  Toen ik de reismandjes weer klaar zette voor een dierenarts ging Puk uit nieuwsgierigheid al in haar mandje zitten, wat een leuke doos! Maar  Pluis dacht daar op dat moment heel anders over, zij had plannen om de tuin in te gaan.
Gelukkig kan ik beide katten heel gemakkelijk en zonder drama in hun vervoersboxjes zetten en snel waren we op weg onder mopperend protest van Puk in de auto.
Auto rijden is niet haar ding, behalve op de terugweg, dan is ze stil alsof ze weet dat we weer naar huis toegaan. Het gemiauw is misschien wel vragen van waar gaan we heen, waar gaan we heen? Wie zal het zeggen;-).  Pluis protesteert niet in de auto; zij had al door dat het niet helemaal ging zoals zij wilde deze morgen en begon pas te blazen en te mekkeren toen ze op tafel van de dierenarts praktijk stond; we konden haar wel hanteren gelukkig. Maar ondanks dat ze alles het voelen en prikken dapper onderging, was Pluis van slag en had de P in, ze mepte er fanatiek op los toen ik de deur van het vervoersboxje weer dicht deed. Dat is niks nieuws, ik weet dat ze even haar gram moet halen door een tikkie terug te geven na de spanning. Pluis is een pittige tante in dat soort situaties maar als ze relaxed is, wel ontzettend lief  . Dit gedrag is wel een rode vlag  waar je rekening mee moet houden bij thuiskomst. Dat is ook de reden waarom beide katten  ieder in hun eigen transportboxje zitten, op die manier zitten zij elkaar niet in de weg als de spanning oploopt en ze geen kant op kunnen. 
Bij thuiskomst had ik Puk even in de slaapkamer gezet en Pluis in de woonkamer om te acclimatiseren.
Maar Puk rende snel naar beneden en ik zag Pluis door de glazen woonkamer deur met staartje omhoog kijken naar ons, dus ik deed de deur open waarom Pluis Puk aanviel en opjoeg. 10 seconden Drama!
Afijn katten weer uit elkaar door Puk naar buiten te laten en Pluis te kalmeren. Na wat lekkers en ze beiden geaaid te hebben om hun geuren te wisselen, kropen de sisfurs samen op de krabton, troost zoekend bij elkaar om bij te komen van alle emoties en was alles gelukkig weer als vanouds 
Vervoer jij je katten ook apart in hun eigen vervoersboxje?